Alexander Isak til Newcastle er handlen, vi alle har ventet på

Newcastle

Foto: Attila-Jandi-Dreamstime.com

Onsdag aften begyndte historien at køre i de lokale baskiske medier, inden den landsdækkende presse tog den op. Alexander Isak er på vej til Newcastle for 70 millioner euro. Yderligere fem millioner euro, hvis svenskeren får succes i det nordlige England. Det er mange penge, men mere om det aspekt lidt senere.

For det er en markant handel – hvis og såfremt, den går igennem. Både en slags milepæl og et startskud. For lige siden Newcastle blev overtaget af en Saudiarabisk fond og på et splitsekund blev klodens mest velhavende klub, har vi siddet og ventet på den store handel. 

En game changer

At hente Kieran Trippier hjem til England fra Atlético Madrid kunne ikke rigtig kategoriseres som en game changer, ligesom Bruno Guimarães, Chris Wood eller Sven Botmann kunne det trods store summer. Det var i hvert fald ikke dem, der fik mig til at tænke, at der var noget stort i gærde.

Newcastle er det tredje hold efter Chelsea og Manchester City i Premier League æraen, der er blevet nyrige og har fået muligheder, som de ikke havde før. Chelseas første store handel, der viste seriøsitet i projektet, var købet af Juan Sebastian Veron fra Manchester United. Nogle år senere var det Manchester City, der viste muskler med købet af Robinho i Real Madrid.

Vind en Premier League trøje. Se mere på vores Facebook-side

Ingen af de to spillere blev store succeser, eller for den sags skyld mindre succeser, men de blåstemplede projektet. Nu skal Alexander Isak gøre det samme i Newcastle.

Alexander Isak viser vejen

Og så kommer vi til det økonomiske aspekt. Op mod 75 millioner euro er meget. Nok også for meget for en spiller, der i glimt har vist et stort potentiale, men som ikke har været konstant nok. Lidt i stil med Manchester Uniteds køb af Casemiro, kunne Newcastle formentlig have fået ham til en bedre pris, havde man ikke ventet til sidste uge af transfervinduet, men jeg vil faktisk stadig argumentere for, at det er en økonomisk forsvarlig handel. 

Forstået på den måde, at Newcastles første monumentale handel kunne have været Veron. Eller Robinho. 

Havde de, som der var rygter om, hentet Gareth Bale eller en anden spiller med et stort omdømme, men med sit fodboldmæssige zenit bag sig, havde de gået ned ad den vej, som Chelsea og Manchester City gik. Jo, den gav dem succes, men særligt for City tog det også mange oliemillioner, før de ikke bare købte spillere af navn, men også af gavn. 

En lovende fremtid

Newcastle har valgt en anden vej, og den indikerer for mig, at der sidder nogle med fodboldmæssig forstand i klubben. Ligesom ansættelsen af Eddie Howe var godt set, så er Isak er en investering i fremtiden, og selv hvis svenskeren ikke bliver en succes, så er der salgspotentiale i ham med sine blot 22 år. 

Samtidig giver han Newcastle en blåstempling af projektet. Hvis en spiller af hans kaliber vil til Newcastle, så kan flere inden længe følge trop, og så bliver storslåede 3-3-kampe mod Manchester City, som vi så i sidste weekend, mere reglen end undtagelsen. Alexander Isak er handlen, som Newcastle og alle vi andre har ventet på.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart