André Onana – Manchester Uniteds nye nummer 1

André Onana
ISTANBUL, TURKEY – JUNE 10: Erling Haaland of Manchester fouls Andre Onana of Inter during the UEFA Champions League 2022/23 final match between FC Internazionale and Manchester City FC at Atatuerk Olympic Stadium on June 10, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

Peter Schmeichel, Edwin van der Sar og David De Gea. Ser vi bort fra lidt febrilsk søgen, der bragte Manchester United forbi blandt andre Mark Bosnich og Fabien Barthez, så har de føromtalte tre næsten uden undtagelse varetaget opgaven som førstemålmand for Manchester United i 30 år. 

Schmeichel i 1990’erne, Van der Sar i 00’erne, og De Gea i 10’erne. Hvis vi runder lidt op og ned.

Nu skal der skiftes ud igen. De Gea forlænger ikke kontrakten med Manchester United, der allerede har afløseren klar. André Onana. 27 år fra Cameroun og med en fortid i Barcelona og Ajax, inden han blev hentet til Inter forud for sidste sæson. Nu skal skiftet lige gå på plads, men det betragtes efterhånden som en formsag. En dygtig målmand, som flere nok fik øjnene op for i Inters finale i Champions League finalen mod Manchester City, hvor han havde flere store redninger. Men Onana er mere end bare en god shot stopper.

Eminent med fødderne

For Onana er i spillet med fødderne blandt de absolut bedste på sin position. I kategorien Ederson og Ter Stegen, hvis ikke bedre. Eller i hvert fald mere vovet. For Onanas styrke er at lade sig presse af angriberen, for så at sætte spillet i gang, for hans hold derved kan komme i overtal allerede i spillets opbyggende fase. I en kamp for Cameroon under VM slutrunden i 2022 havde han hele 26 berøringer med fødderne uden for feltet. Flere end nogen anden målmand har haft i VM-sammenhæng siden 1966.

Onana er ikke bare en sweeper-keeper. Han er snarere end defensiv midt, når hans hold bygger op.

Og ingen ved det bedre end Erik ten Hag. For på det Ajax-hold, der næsten gik i Champions League finalen i 2019 med selvsamme Erik ten Hag i spidsen, var Onana en væsentlig faktor. Der var meget snak om Tadic, De Ligt, De Jong og Ziyech i den sæson, men Onana var essentiel for den måde, Ajax gerne ville bygge sit spil op.

Problematisk?

Allerede efter den sæson kunne han ligesom så mange af sine holdkammerater have taget det næste skridt, men i marts samme år valgte han i stedet at forlænge med Ajax for yderligere et par sæsoner. Siden fulgte en dopingdom, da han efter eget udsagn kom til at tage en af sine kones piller, Lesimac, i stedet for en aspirin, og derfor blev han udelukket for fodbold i et år. Det satte udviklingen på pause. Sammen med hjemsendelsen fra VM i Qatar grundet uenigheder med landstræner Rigobert Song, har dopingdommen været medvirkende til at give ham prædikat som en problematisk spiller at samarbejde med. 

Men Ten Hag ved, hvad han får i Onana, og han ved, hvad han kan være med til at give til dette United-hold, hvis ellers han får tid og tålmodighed. Den ofte dristige måde at agere på som bagerste mand skal ikke koste mere end en enkelt gang før den engelske presse er klar til at stemple ham som et flop, men Onana har ingredienserne til at præge en epoke som sine forgængere. Og han har evnerne til at viderudvikle den spillestil, som Erik ten Hag så gerne vil implementere. Med andre ord. Han har forudsætningerne for at blive den næste i kongerækken af langtidsholdbare målmænd på Old Trafford.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

 

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart