Anthony Gordon og Eddies Howes version af Newcastle er oplagt match

Glæden var stor hos både Anthony Gordon og Eddie Howe, da de i weekenden trykkede hånd for første gang. Og det er der ikke noget at sige til. For både Gordon og Howe har mange gode grunde til at være glade for handlen.
Foto: Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images

Newcastles køb af Anthony Gordon er en af den slags handler, som få havde forudset ville ske, men som nu, hvor handlen er en realitet, giver virkelig god mening for alt og alle.

Ikke mindst for de to involverede parter.

For med købet af Gordon har Eddie Howe fået en spiller, der fra dag ét af kan gå ind og berige Newcastles i forvejen forrygende startellever.

Men også en spiller, der har en alder og et udviklingspotentiale, der giver Howe muligheden for, at skabe lige præcis den version af Gordon, som Howes version af Newcastle har brug for.

Og med skiftet fra Everton til Newcastle, ja, der har Gordon fået en ny og velfortjent (og sikkert også lukrativ) mulighed for at udfolde sit uomtvistelige talent, hvilket var i overhængende fare for at blive kvalt i det morads, som Everton pt. befinder sig.

Rørstrømsk farvel

Alligevel har det ikke været let for 21-årige Gordon, at tage imod den redningskrans, som Newcastle har kastet til ham, og som Gordon satte sin underskrift på i weekenden.

Gordons følelser for Everton, hvor Gordon har været siden han var 11 år gammel, var (og er) nemlig store.

Det samme var drømmen om et langt og lykkeligt fodboldliv på Goodison Park, der i øvrigt ligger blot et halvt liggende vristspark fra Gordons barndomshjem.

Gordons farvel til Everton var da også på nippet til at blive rørstrømsk. Pressemeddelelsen såvel som afskedsvideoen.

Begge dele var dog også gennemsyret af følelsen af en ung mand, der er mere end parat til at tage et nyt skridt i karrieren.

100 millioner pund?

Det var Gordon for iøvrigt allerede var sidste sommer, men dengang formåede Frank Lampard, som Gordon havde en nær relation til, at holde på Evertons største salgsobjekt.

Chelsea var mere end interesseret, men Lampard skruede prisen op på et niveau, hvor end ikke Chelsea havde lyst til at være med.

Det har Everton, der jo også lige har fyret Lampard, ikke gjort denne gang. For ifølge The Athletic har Newcastle betalt i omegnen af 300 millioner danske kroner for Gordons arbejdskraft. Lampard mente, at Gordon var mere end 100 millioner engelske pund værd.

Hvorvidt Gordons priskilt kan ende med at blive så stort i Newcastle, må tiden vise. Sikkert er det dog, at han har alt, hvad der skal til for at blive en succes.

Både på og udenfor banen.

Pres i begge ender

For selvom Howes Newcastle ikke har noget imod at stå dybt og kompakt, og overlade dirigentstokken til modstanderen, så er Newcastle et hold, der er i konstant bevægelse, og som allerhelst vil presse sin modstander højt og hidsigt.

Og det er Gordon virkelig, virkelig dygtig til, og det var netop spillerens aggressive evne til at presse på, der sidste sommer fik Chelseas daværende manager, Thomas Tuchel, til at forelske sig i Gordon.

Men det er ikke bare uden bold, at Gordon bliver et positivt bidrag til Howes Newcastle. Også med bold bliver Gordon en forstærkning, der kan både ses og mærkes på St. James’ Park.

Hans energiske, opportunistiske og direkte måde at drive bolden fremad på, bliver således noget, der kommer til at få publikum op af stå. Og ja, gøre ondt på modstanderen.

Lidt a la Allan Saint-Maximin gør det allerede, når han dog ikke er skadet, og ja, på en langt mere selvopofrende og ydmyg måde, der ikke handler så meget om Gordon selv, som det handler om at bidrage til kollektivets bedste.

Lyndebut?

Om Gordon får lyndebut i morgen, tirsdag, hvor Newcastle spiller returopgør i semifinalen i Carabao Cuppen mod Southampton, hjemme på St. James’ Park, vides endnu ikke.

Måske bliver det bare til en præsentation af spilleren foran fyldte tribunerne.

Til gengæld synes det at være behæftet med noget nær statsgaranti, at Gordon kommer i aktion på lørdag, hvor Newcastle møder West Ham i Premier League.

The Manager
Logo
Shopping cart