Antonio Conte er tilbage, men er han snart væk igen?

Conte, Tottenham
LONDON, ENGLAND – Får Antonio Conte noget at juble over onsdag I Champions League?. (Photo by Alex Pantling/Getty Images )

Det har været et par hårde uger for Tottenham og særligt Antonio Conte. Italieneren har i de seneste par kampe ikke kunne sidde med på bænken, da han har måtte blive i Italien for at komme sig helt ovenpå sin galdeblæreoperation. I den periode røg Spurs først ud til Sheffield United i F.A. Cuppen for siden også at tabe 1-0 i Premier League i weekenden mod Wolves. Et nederlag der mindskede deres forspring til Liverpool i kampen om den vigtige fjerdeplads og Champions League.

En turnering hvor de onsdag skal i aktion, når de skal forsøge at vende 0-1 fra den første ottendedelsfinale i Milano, når Tottenham byder Milan indenfor i returen. Og denne gang er det med Antonio Conte på sidelinjen. 

”Et fantastisk rygstød”, forklarede Son på pressemødet forud for kampen. Det har han ganske givet en pointe i, selvom enhver anden udtalelse også ville have været mærkværdig.

Men er det ikke oftest sådan med rygstød, at de kun hjælper i en kort periode? Og er Conte også i Tottenham, når den kommende sæson begynder?

Problematisk manager

Spekulationer velsagtens, men af den slags hvor det ikke er grebet ud af den blå luft. Allerede i januar kom de første meldinger fra italienske transferjournalister, der gik på, at der ikke blev drøftet en ny kontrakt mellem Spurs og Conte. Den nuværende aftale udløber til sommer, og fra hverken Levy eller Contes side, skulle interessen være synderligt stor for at finde papir og pen frem. Spurs besidder ellers i realiteten en mulighed for at forlænge den for yderligere et år, hvis det er det, de ønsker.

Men det gør de næppe. Fra Levys synspunkt handler det om, at Antonio Conte er en problematisk manager at have gående. Han er ofte gnaven, brokker sig gerne offentligt om sin klub om den manglende styrke og giver i det hele taget en fornemmelse af, at han på hvert et tidspunkt kan eksplodere. Det kan man muligvis leve med, hvis der kommer trofæer, men det gør der ikke.

For Antonio Conte handler det om opbakning men også ambitioner. Han er vant til at vinde titler, og har gjort det med Inter, Juventus og Chelsea. Skal det lykkes med Spurs i denne sæson, skal det ske i Champions League, og det virker ikke just sandsynligt for en mand, der aldrig for alvor har leveret i Europa.

Tuchel, Pochettino eller Frank?

I Tottenham, skal vi tro rygterne, er de da derfor også begyndt at sondere markedet. Og det er ikke uinteressant. Deres gamle flamme Pochettino går ledig, og han kunne måske være fristet til at vende tilbage til den klub, hvor han blev fyret for efterhånden tre år siden.

Også Thomas Tuchel er ledig, og Spurs har efterhånden for vane at hente tidligere Chelsea-trænere (Mourinho, Villas-Boas, Conte), mens Thomas Frank nu er bookmakernes favorit nummer tre til at overtage det sæde, der altså ser ud til at blive ledigt, når juni bliver til juli. 

Men inden det kommer så vidt, så skal Antonio Conte og Tottenham forsøge at få fornuftsægteskabet til at få en lykkelig slutning, inden de går hver til sit. Få rygstødet til at vare så lang tid som muligt Og det kan jo passende ske med en samlet sejr onsdag mod Milan.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart