Arsenal har virkelig brug for sejr over Liverpool

Arsenal

Storkamp på Emirates i dag. Foto. Splosh Dreamstime

X’et er ikke nødvendigvis nok for Arsenal

I en af Wengers sidste sæsoner så jeg Arsenal og Liverpool på Anfield. Lidt af et blund af en kamp, hvor dramatikken primært blev leveret af en finsk fodboldturist, der fandt det passende at synge med på Arsenals smædesange til trods for sin placering blandt hjemmepublikum.

Sang

Han sang ikke med så længe, før han opdagede, at det var en pænt sløj ide, hvilket tre scousere uvenligt og bestemt gjorde ham opmærksom på.

Det var dengang, hvor de fleste eksperter op til sæsonstart pligtskyldigt nævnte begge hold som dark horses til titlen. Selv om alle vidste, at sådan ville det ikke gå.

Begge hold var der, hvor en CL-billet var det mest realistiske mål. Måske en finaleplads i Liga Cuppen.

Værdighed

Fast forward til denne sæson og kampen på Emirates i dag. Det ser helt anderledes ud. Liverpool er nu et sted, hvor de efter 30 års tørke faktisk har vundet mesterskabet og ses som den naturlige førsteudfordrer til Manchester City. Men de har også gang i en sæsonstart, hvor den værdighed er under angreb af magre resultater.

Arsenal derimod har rejst sig i takt med Arteta taktisk har lagt på og købt ind over flere vinduer til faktisk at være en troværdighed dark horse denne sæson.

Ting

Ja, ja. Manchester City har Erling Haaland (indsæt sæt billede af Tingen fra De Fantastiske 4), der uddeler bøllebank til alle forsvar lige nu. Men for dælen da. Hvis Leicester kunne snyde parnasset i 2016, så kan dette Arsenal-hold også gå hele vejen i Premier League, hvis vinden vender rigtigt over en hel sæson.

Og så er det jo en næsten pudsig detalje, at Arteta nærmest har etableret en copy paste af Manchester City med en De Bruyne light i Ødegaard, Jesus gjorde det bedre for City end rygtet siger, kantspillere der byder ind med mål og oplæg samt backs, der kan gå med frem og skabe og ikke bare lukket leddet.

Præmis

Arsenal kender præmissen for at tage titlen. Der er ikke plads til at smide ret meget mere end 14-18 point, hvis City traditionen tro lander på deres sædvanlige pointantal i lejet 95-100. De har smidt tre indtil videre.

Derudover ved vi fra da Jose Mourinho i sin første Chelsea-tid vippede Manchester United af tronen at den hurtigste vej til at blive titeludfordrer er at etablere et hold, der tryner bund og mellemholdene uden problemer og som udgangspunkt holder X mod de andre tophold. Så længe den model efterleves, så skubbes fejlene over i konkurrenternes lejr.

Syng

Men som Manchester City spiller pt., så er det ikke sikkert et X er nok for Arsenal. Medmindre det er et mål i sig selv at holde Liverpool distanceret og være tilfredse med at holde sig i CL-feltet. Hvilket naturligvis vil være et stort boost for Arsenal uanset hvad.

I det mindste kan finnen denne gang synge med i ro og mag. Medmindre han igen har sat sig det forkerte sted.

The Manager
Logo
Shopping cart