Arsenals store test i The North London Derby

Arsenal

Foto: Cosmin Iftode Dreamstime.com

Der findes mange former for test. Nogle vil hævde, at der i Premier League er 38 af dem. For hver kamp er en ny test. Kan man undgå at dumme sig mod de små hold? Kan man vinde mod de store?

Som presse kan vi godt lide at tale i overskrifter. Og derfor er test/eksamen og andre ord i den dur altid gode at hive frem, når der tastes i tastaturet. For så bliver kampen skreget op til noget stort. Også selvom den sjældent kan bære det.

Men lørdag middag behøver vi ikke pumpe Arsenal – Tottenham kunstigt op. Det er nummer 1 og nummer 3. Det er The North London derby, og det er en test. For Tottenham, men måske især for Arsenal.

Lad mig forklare. Syv kampe og seks sejre. Arsenal har fået en forrygende start på denne sæson, hvor eneste nederlag kom i udekampen mod Manchester United. Var deres føringsmål ikke blevet kaldt tilbage grundet et frispark på Christian Eriksen begået af Martin Ødegaard, havde de måske endda også vundet den kamp. For de var i perioder det bedste hold. Men det gjorde de ikke. De tabte til Manchester United, et af de store hold i Premier League. Og det er heri pointen ligger. 

God mod de mindre hold 

Crystal Palace, Leicester, Bournemouth, Fulham, Aston Villa og Brentford er de seks hold, som Arsenal indtil videre har slået. Fire af dem ligger i den nederste halvdel af tabellen, mens Fulham, trods imponerende start på sæsonen, er en oprykker, der fortsat må forventes at ende dernede.

Man kan kun slå de hold, man møder, og det har Arsenal så gjort. Således også i Europa League mod Zürich.

Men hvad kan de mod de store hold? Var nederlaget mod Manchester United en indikation af, at de fortsat mangler lidt, eller var det fortællingen om de berømte marginaler?

For selvom en omdebatteret VAR-kendelse fik indflydelse på kampen, så blev Arsenal også straffet af hurtige omstillinger. Deres fokus på boldbesiddelse og det at stå højt oppe på banen blev straffet af Manchester United. Og det er derfor, at kampen mod Spurs er en test.

For der findes ikke mange bedre kontrahold i Premier League end Antonio Contes mandskab. Richarlison, Kane og Son ligner den trio, der skal løbe stærkt og stejlt mod Arsenals bagerste, og som kan sætte dem under et pres. Tottenham vil ganske givet være fint tilfredse med at overlade spillet til hjemmeholdet, og så lure på omstillingerne når Pierre-Emile Højbjerg og resten af kammeraterne på den centrale midtbane bryder spillet.

Historien er med Arsenal

Ikke siden 2010 har Arsenal tabt en kamp hjemme på Emirates i Premier League mod rivalerne fra Tottenham, og skulle de tage en ny sejr, vil Mikel Arteta blive den første Arsenal-træner siden George Morrell og Terry Neill til at slå lokalrivalerne i sine første tre hjemmekampe. 

En sådan rekord kan Conte ikke sætte i The North London Derby, men chancen for at blive den første træner siden 2010 der vinder en Premier League kamp på Emirates er heller ikke helt skidt. Og så vil det kun være med til at forstærke fortællingen om et Tottenham mandskab, der er i stand til at byde de andre tophold op til kamp om titlen.

The Manager
Logo
Shopping cart