Aston Villa fyrer Gerrard – hvad nu for klub og ikon?

Astom Villa

Aston Villa
Foto: Anna-Regeniter-Dreamstime.com_

Aston Villa tabte torsdag aften 3-0 til Fulham. Et opgør hvor manager Steven Gerrard kunne se sit hold trække rødt og taktisk kollapse.

Derefter holdt manager Steven Gerrard pressemøde, hvor han understregede, at han agtede at kæmpe til det sidste for den kriseramte traditionsklub.

’Jeg er en fighter i sporten og i livet’ og tilføjede så ’jeg agter at kæmpe videre med mindre, at jeg får andet at vide’.

Det gjorde han så.

Fyret

Få minutter efter pressemødet offentliggjorde Aston Villa, at Steven Gerrard er fyret.

Liverpool-ikonet Gerrard vandt kun 13 ud af 40 kampe – han tabte 19 af dem.

Villa er som bekendt ejet af milliardærerne Nassef Sawiris (der ifølge Birmingham Live stormede ud af gæstelogen på Craven Cottage efter Luiz’ røde kort. Direktør Purslow blev trods alt siddende til 2-0 målet) og Wes Edens drømmer angiveligt om Thomas Tuchel eller ’Poch’ som ny boss på Villa Park, men her og nu skal Aston Villa hellere fokusere på redning fremfor fremtidig storhed. De ligger a point med lokalrivalerne Wolves under stregen med ni point. Det skyldes først og fremmest et scoringsproblem.

Lykken

Det har ikke været lykken med enten Ings eller Watkins til at levere slutproduktet i Gerrards 433. Det skal løses for at få liv i den dyrt indkøbte trup. Når Aston Villa reagerer allerede nu i sæsonen, så er det naturligvis ikke kun, fordi tilliden til Gerrard er væk, men for hurtigst muligt at få elimineret truslen om nedrykning. Aston Villa har været nede og vende. Det agter de ikke at prøve igen.

I tilfældet Dean Smith reagerede de også ret hurtigt. Der nåede kampkalenderen at sige november, før han fik sparket og blev afløst af Steven Gerrard. Efteråret er en farlig tid for managere i Aston Villa.

Fremtiden

For Steven Gerrard bliver managerfremtiden delikat. Et job som Aston Villa vil altid være risikabelt. Efter det skotske mesterskab med Rangers blev Gerrard naturligvis hurtigt spundet op som en fremtidig manager i Liverpool, men de ambitioner har naturligvis fået et spark i tænderne nu. Aston Villa er et svært, men stort job. Som han fejlede med.

Hvor tager han hen for at genopfinde sig selv og få styr på sit træner-ry? Afventer han Southgates skæbne som engelsk landstræner? Hvis Bronkhorst ryger i Rangers, vender han så tilbage til Glasgow?

Eller er den næste trædesten en mellem- eller bundklub i Premier League? Eller et topjob i The Championships kværn?

Uanset – Gerrard får brug for sine evner som fightere for at komme videre med karrieren. Han vil intet få foræret nu.

The Manager
Logo
Shopping cart