Aston Villa jagter taktisk mastermind

Selvom Unai Emery har fået en god start på trænerlivet i Aston Villa, så skal han på shoppetur til januar. Foto: Neville Williams/Aston Villa FC via Getty Images

Skal vi ikke lige stoppe piben med transfersnask? Jo da. Fyr op under tobakken, så damper vi derudaf. 

Aston Villa har som bekendt ansat Emery som ny manager. Farvel til Steven Gerrard og goddag til spanieren, hvis bekendtskab med engelsk fodbold har været en pinefuld tid i Arsenal.

Det skal være anderledes med Aston Villa, forstår man. Og det kræver indkøb. Og gerne indkøb der ikke stikker i forskellige retninger sådan rent taktisk.

Og her har Emery set sig lun på en ’taktisk mastermind’, som det skrives hos engelske BT Sport.

Danjuma

Aston Villas trup er siden oprykningen bøffet op med solide navne med Coutinho som den tungeste lønseddel, men også en gruppe der ikke helt fremstår taktisk harmonisk. Coutinho, Ings og Watkins er ikke helt ideelle legekammerater. Derfor skal der nu hentes en taktisk lederskikkelse ind.

Arnaut Danjuma står derfor øverst på hans ønskeseddel. Hollænderen er på kontrakt hos Villarreal, hvor Emery som bekendt er hentet fra. I sæsonen 21/22 scorede han således ti mål i bare 23 kampe for Den Gule Ubåd – præstationer som Emery ikke har glemt.

Emery beskrev Danjuma som en taktisk mesterhjerne, da Villarreal vandt over FC Bayern tidligere på året. Det er de taktiske og kreative evner hos kantspilleren, som Emery nu vil hente til Birmingham.

Som Emery har også Danjuma en uforløst fortid i Premier League med et mindre vellykket ophold i Bournemouth.

Aston Villas linkes desuden til spillere som Pau Torres og Yeremy Pino. Et køb af Danjuma vil dog være i tråd med tidens trend om en playmaker i banens perimeter. 

The Manager
Logo
Shopping cart