Aston Villa ligner er top 6-hold i fremtiden

Aston Villa
Foto: Anna-Regeniter-Dreamstime.com_

Det er svært helt præcist at gradbøje, men det siges, at playoff kampen på Wembley om den sidste plads i Premier League er verdens vigtigste kamp. Om ikke andet den, hvor der er størst forskel rent økonomisk på at tabe eller vinde. Prisen svinger lidt fra år til år, men det estimeres, at forskellen på at rykke op i Premier League eller blive endnu en sæson i The Championship er 170 millioner…pund.

Man kan gøre tankeeksperimentet og forestille sig, hvor Aston Villa havde været i dag, havde de ikke slået Derby på Wembley tilbage i 2019. Det bliver gisninger, men fremtiden havde ganske givet ikke set lige så lys ud, som den gør på nuværende tidspunkt. Aktuelt er de på en ottendeplads, klemt inde mellem Tottenham og Brentford, og det er på overfladen måske ikke så imponerende. Men sammenlignet med hvordan situationen var, da Steven Gerrard fik sparket tidligere på sæsonen er det en stor succes. Og sammenholdt med alle de nyheder, som Birmingham-klubben producerer for tiden, gør det, at fremtiden ser spændende ud.

En spansk duo

Med Unai Emery har de fundet en manager, der trods et lidt, og i øvrigt meget uretfærdigt, blakket ry i det engelske, er en af spillets dygtige taktikere. Han har leveret alle steder, hvor han har været, og han gør det aktuelt også i Aston Villa, der med rette igen kan drømme om at komme helt op i toppen af Premier League.

For det står allerede klart, at de til næste sæson forstærkes af Mateu Alemany, der skal være ny sportsdirektør i Aston Villa. Endnu mangler den officielle bekræftelse, men det skyldes primært, at Alemany skal færdiggøre det arbejde, han har udført i Barcelona. Et arbejde han har gjort eminent, hvor han har genopbygget et mesterhold og reduceret store lønudgifter og skilt sig af med løntunge profiler. 

Men hvad så med Johan Lange, spørger du måske. I begyndelsen forlød dey, at Alemanys tilkomst kunne få klubben til at skille sig af med Lange, men nu går meldingen i stedet på, at han skal arbejde sammen med spanieren, i et partnerskab der ikke er helt ulig det, som Alemany havde med Jordi Cruyff i Barcelona Her var Alemany særligt ansvarlig for den økonomiske del af det sportslige setup, mens Jordi Cruyff var mere hands on i forhold til indgåelse af selve handlerne På samme måde som Johan lange altså ser ud til at kunne blive det.

Fra Real Madrid til Aston Villa?

Alemanys forestående skifte, koblet sammen med Emery som træner, har ikke overraskende fået rygtemøllen til at køre ekstra hurtigt rundt, når det kommer til spanske spillere, der inden længe kan blive en del af Aston Villa-projektet. Marco Asensio er flittigt blevet nævnt, da han fortsat ikke har forlænget kontrakten med Real Madrid, hvor han som oftest er reduceret til super sub. 

Sammen med Asensio, er også Thuram, Tielemans og Moussa Dembélé af flere omgange blevet meldt på vej til Aston Villa. Spillere, der kan gøre en forskel fra start, men hvor der fortsat er udviklingspotentiale. Nu skal de jo først lige hentes til, inden vi kan begynde at vurdere dem, men det er alle spillere, der indikerer en klar rød tråd i Villa.

Generelt har rekrutteringsprocessen de senere par år været en stor succes for Aston Villa, og det er grundstenen til den succes, de oplever netop nu, hvor europæisk fodbold for første gang siden 2010 fortsat er inden for rækkevidde.

Det nye Wolves?

Men er der da slet ingen faresignaler, spørger du? Jo, naturligvis er der det. For det virker til, at Emery har overbevist ledelsen og ejerne så meget, at hans magt og indflydelse i klubben er blevet så stor, at det er spanieren, der udstikker retningen. Der er ingen tvivl om, at Alemany også er en Emery-mand, og med ham ved roret kommer Aston Villa i høj grad til at bygge deres klub om de to herrers filosofi snarere end deres egen. Det er effektivt og strømlinet, når det lykkes, men risikabelt at placere en klubs filosofi på så få skuldre.

Tag Wolves som et eksempel, hvor det til tider blev lige portugisisk nok, når der skulle ansættes trænere og spillere. Med stor succes i starten, men også med hvad der i denne sæson kunne være endt med nedrykning. Men her og nu er der primært grund til at være optimistisk på Aston Villas vegne, og klubben er her og nu bedste bud på en klub, der kan tage et mere permanent skidt ind i top 6 i Premier League.

The Manager
Logo
Shopping cart