Betting-skandalen ruller i Italien

Foto: Lailoken123-Dreamstime.com

Calcio Shock!

Italiens største sportsavis, Gazetta dello Sport, havde fundet de store bogstaver frem på forsiden den 13. oktober. Ledsaget af et billede af Nicolò Zaniolo og Sandro Tonali, rullede Gazettaen en historie ud om betting-skandalen, der har rystet italiensk fodbold, og som vi formentlig kun har set toppen af isbjerget af.

Helt kort handler betting-skandalen om, at Tonali og Zaniolo, sammen med Nicolò Fagioli, efterforskes for at have forbrudt sig mod bettingreglerne. Juventus’ Fagioli var første mand på radaren hos de italienske myndigheder, men det har vist sig, at langt flere spillere er involveret, og altså også Zaniolo og Tonali, der begge forlod landsholdslejren, efter historien kom frem.

Spil på illegale sites

De tre spillere har spillet på illegale sites, og i Sandro Tonalis tilfælde har der også været tale om spil på egne kampe. Han skulle ikke have spillet på kampe, han selv var med i, og aldrig på at Milan tabte, men han har stadig forbrudt sig mod reglerne og kan nu se frem til en lang karantæne. 

Fagioli har allerede fået sin dom, da han er ude i 12 måneder, hvoraf de fem er betingede.  Skandalen ruller, og for hver dag der går, kommer der nye oplysninger frem. Og meget tyder på, at flere store fodboldspillere er involveret i det systematiske spil.

Fra Toney til Tonali

De involverede spillere får lange karantæner, der også rammer deres klubber hårdt, men måske er det altoverskyggende problem andetsteds. For både Fagioli og Tonali har indrømmet, at de lider af ludomani. Fagioli i en sådan grad, at han skulle have oparbejdet en gæld på over 3 millioner euro. En gæld, som han forklarer, der har gjort det svært for ham at fokusere på fodbolden.

I England har vi set Brentfords Ivan Toney blevet idømt en karantæne for 232 brud på bettingreglerne. Joey Barton lagde over 1200 spil over en ti år lang periode, ligesom Andros Townsend, Daniel Sturridge, Kieran Trippier og Lucas Paqueta med flere i nyere tid er blevet dømt for at have forbrudt sig mod reglerne om gambling.

Hvem tager ansvar?

Vi kan og skal ikke sidestille alle disse sager, da de er forskellig karakter, men de er overordnet set et udtryk for, at der er noget helt galt i fodboldverdenen. For flere af disse spillere gør det næppe for at tjene en ekstra skilling til deres i forvejen bugnende pengepung. De gør det, fordi de i tilfældet Tonali og Fagioli er decideret afhængige.

Så hvem er det, der samler disse unge spillere op? Hjælper dem videre? Og vigtigst af alt sørger for, at den kommende generation af spillere er bedre klædt på, så de ikke havner i samme situation. Fodbolden har et socialt ansvar for også at sikre sine aktører og uddanne dem bedre.

Den kommende tid vil Serie A og italiensk fodbold holde et ekstra øje med udviklingen i betting-skandalen, og kun tiden vil vise, hvor slemt det virkelig står til i Støvlelandet.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart