Bliver Eriksen bare bedre og bedre på bolden?

Eriksen, Manchester United, Weghort, Bruno Fernandes
Christian Eriksens boldomgang har altid været god og i onsdags lavede hans sæsonens syvende assist i Premier League. Men er nutidens tal bedre end fortidens? Foto: Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Er Christian Eriksen lige så god, som han var i de gode gamle Tottenham-dagen? Og måske endda bedre?

De spørgsmål satte The Manager sig for at besvare tilbage i midten af september sidste år. Artiklen hed “Ten hag har kun grund til at smile ved synet af Christian Eriksen”. Og svaret var dengang et mere eller mindre rungende ja til dem begge.

Men hvordan lyder svaret dags dato? Har Manchester Uniteds manager måske ligefrem en version af Eriksen, der er bedre end den, der løb rundt på Old Trafford for fire måneder siden?

Øjnene er ikke i tvivl. Og næsen siger, at synet af Eriksen dufter lidt af Iniesta-light tilsat ‘arbejdshest’. men hvad siger tallene?

Pasninger og præcision

Lad os se på dem. Men lad os først konkretisere, hvilke tal, vi skal se på. For som alle andre topmoderne fodboldspillere, så producerer Eriksen et hav af tal, som man let kan drukne i.

Især en spiller som Eriksen, fristes man til at sige. Han er nemlig en type, der i kraft af hans store repertoire, løber rundt med mange kasketter på.

Men en af de ting, der for alvor er med til at karakterisere en fodboldspiller som Eriksen, er hans boldomgang. Og den er god. Og præcis.

Tilbage i midten af september havde Eriksen spillet seks Premier League-kampe for Manchester United. Som falsk 9er, falsk 10er, to-vejs 8er og som fremskudt 6er.

Og i alt havde han på daværende tidspunkt produceret 298 afleveringer, hvoraf 79,2 procent af disse ramte en medspiller.

Altså, en passing accuracy, der var en anelse dårligere end den han efterlod sig på bagkant af 11.708 afleveringer i Tottenham, nemlig 81,28. Men stadig en imponerende præcis boldomgang. Især med tanke på 2021 og den dér juni-aften i Parken.

Topper listerne

Siden midten af september 2022 har Eriksen tørnet ud for Manchester United yderligere 12 gange i Premier League, hvor han i skrivende stund er noteret for i alt 911 afleveringer.

Det er i øvrigt flest af alle spillere i Manchester United, hvilket de 298 afleveringer medio september i øvrigt (dengang) også var.

Men hvordan står det pt. til med Eriksens pasning accuracy? Ja, den er såmænd bare blevet bedre med tiden.

For ud af de i alt 911 afleveringer på kryds og tværs af 1409 spilleminutter fordelt på 18 Premier League-kampe, har Eriksen (ifølge whoscored.com) ramt en medspiller hele 759,8 gange, svarende til 83,4 procent.

Syv af disse afleveringer er tilmed også registreret som en assist, hvilket gør Eriksen til den spiller i Ten hags trup, der pt. har lagt op til flest mål i Premier League, hvor han samlet set blot overgås af Manchester Citys Kevin de Bruyne, der er noteret for 10 assists.

Svaret er ja!

Hvordan Eriksens tal kommer til at se ud på søndag, hvor Manchester United møder ingen ringere end Arsenal på udebane, er af gode grunde endnu uvist.

Sikkert er det dog, at Eriksen kan gå ind til kampen med gode tal i støvlerne. Ikke bare bedømt på ovenstående tal, men også hvis man tager Eriksens seneste Premier League-kamp i betragtning.

For selvom Manchester United måtte nøjes med 1-1 mod Crystal Palace i onsdags, så kan Eriksen se tilbage på en kamp, hvor han ikke bare lavede en assist, men også hvor hele 91,8 procent af hans i alt 61 afleveringer ramte en medspiller.

Med andre ord; Ja, Eriksen bliver bare bedre og bedre på bolden.

The Manager
Logo
Shopping cart