Boehly out: I Chelsea er troen på Chelsea minimal

Aftenens Champions League-kamp mellem Chelsea og Real Madrid er udsolgt, men troen på videre avancement er lav i Chelsea-land. Foto: Jakob Genz

Stamford Bridge, London: Det er kampdag i Chelsea-land, Real Madrid kommer på besøg, og det er Champions League, det hele handler om. 

Den første kamp i Madrid endte 2-0 til Los Blancos. På papiret ikke det værst tænkelige udgangspunkt før et returopgør.

Og som Frank Lampard sagde til spillerne umiddelbart efter kampen på Santiago Bernabeu i sidste uge: “Special things can happen at Stamford Bridge.”

Alligevel er troen på at Lampards tropper kan levere en indsats, der kan sende Chelsea i semifinalen, minimal. 

Og det er uanset om man tager temperaturen på gaden, på pubben eller i pressen. Bevares! En hurtig scoring og så kan alt ske. Bolden er også rundt.

Målløs

Problemet er bare, at Chelsea sjældent scorer mål. Og fraværet af mål på Santiago Bernabeu var den fjerde kamp for Chelsea uden at score. Og det er ikke sket siden 1993.

Men at Chelsea ikke kan score mål er ikke et nyt fænomen. Det er tværtimod et sindbillede på sæsonen so far. I Premier League opererer Chelsea efter 31 kampe med et målsnit på 0,97 mål per kamp. Samme tid sidste sæson lød snittet på 2,12.

I Champions League er (fodbold)livet ikke meget bedre for The Blues. For her har Chelsea blot scoret 12 mål i 9 kampe i denne omgang.

Så hvem skal score de nødvendige mål mod Real Madrid i aften? Kai Havertz? Joao Félix? Eller hvad med Conor Gallagher, der scorede til 1-0 (det første efter 6 timer og 30 minutters spilletid) 1-2 nederlaget til Brighton i lørdags? 

En afrettet skovl af et mål. Jovist, det havde energi i sig, men Gallagher er naturligvis ikke manden at hænge hatten på.

Parallelparkering

Nederlaget til Brighton var ikke bare hamrende fortjent, men også i underkanten. Eller som Lampard sagde efter kampen; “de kunne have vundet større.“. Nederlaget var i øvrigt Chelseas Premier League-nederlag nummer 12 i denne sæson.

Det ville da også være forkert at sige, at stemningen på og omkring Stamford Bridge ligefrem sitrer i skrivende stund.

Troen på sejr blandt menig mand og kvinde er derimod parallelparkeret et sted på Fulham Road, hvor det bare er tirsdag, som så mange gange før.

Pressen synes, som sagt, heller ikke rigtig at tro på videre avancement for Chelsea, der pt. (rent pointmæssigt) er tættere på at rykke ud af Premier League end klubben er på en billet til Europa.

Og det engelske mesterskab? Det er selv naboerne fra Fulham tættere på. 

Jammerlig rodebutik

Chelsea er med andre ord og i skrivende stund en jammerlig rodebutik. Endda med en af klubbens allerstørste ikoner ved roret. 

Men ganske lidt af det, der ramler i skrivende stund er Lampards skyld. Alle pile peger på Todd Boehly. Han fyrede Thomas Tuchel, ansatte og fyrede Graham Potter, hvorefter Boehly ansatte, ja, Super Frank, til at løse en lorteopgave på lånt tid.

Og nå ja, undervejs har Boehly også lige brugt fire-fem milliarder danske kroner på et mindre hav af spillere. Der er bare ikke en 9er iblandt. En erstatning for Kai Havertz, der af natur er en 10er og en 11er, eller en 8,5er. Men ikke en topscorende 9er.

Tænk engang. For fem milliarder kunne man have fået hvem som helst. All you can eat. Og man kunne også have fået Cristiano Ronaldo ‘gratis’. 

Derfor er kritikken også gået fra at gå på Potter til nu at være rettet mod Boehly, der efter kampen mod Brighton i lørdags blev konfronteret af frustrerede fans.

Men hey…

Men tilbage til Cristiano Ronaldo. For jo, selvfølgelig ville han have scoret på rigtig, rigtig mange af de chancer, som Chelsea har brændt i denne sæson. 

Ikke mindst dem, der blev brændt i Madrid. Og det må have frustreret Lampard grænselæst på vej hjem i flyveren. Og det må frustrere Lampard endnu mere nu, hvor han så småt er på vej ind til – og på – Stamford Bridge. 

Det samme er 40.341 tilskuere senere på dagen. For billetten er jo købt forlængst og det er jo trods Real Madrid, der kommer…med Champions League-trofæet under armen. 

Hvad Lampard og co. kommer med, er der ingen, der tør tænke på. Men hey, David slog engang Goliath. Det var vist bare ikke i fodbold. 

The Manager
Logo
Shopping cart