Bonjour, Marseille? Karrierens efterår har været op ad bakke for Aubameyang

De sidste par sæsoner har været op ad bakke for Pierre-Emerick Aubameyang. Afskeden med Arsenal, tvangsforflyttelsen fra Barcelona, skiftet til Chelsea og turen ud i glemslen efter fyringen af Thomas Tuchel. Foto: Marco Luzzani/Getty Images

Da Pierre-Emerick Aubameyang skiftede til Chelsea sidste sommer, lignede det en solbeskinnet handel. For Aubameyang kom væk fra Barcelona, hvor han stod i forvejen for Robert Lewandowski. Og i Chelsea fik Thomas Tuchel den 9er, som hans ellers så chanceskabende angrebsskabeloner manglede.

De kendte hinanden i forvejen, Aubameyang og Tuchel, nemlig fra deres fælles tid i Dortmund, hvor Aubameyang var lige så god, som han senere hen var i Arsenal. Og selvom et mindre hav af iagttagere rynkede både bryn og næser af Tuchels sats på en aldrende Auba, så var gensynsglæden hos spiller og træner ikke til at tage fejl af.

Der gik da heller ikke mere end fire dage fra, at handlen var en realitet, til at Tuchel gav den dengang 33-årige gaboneser debut i Chelsea-trøjen. Endda i form af en plads i startelleveren. Mod Dynamo Zagreb. I Champions League.

Men det, der skulle have været startskuddet til et karrierens efterår fuld af liv og glade dage, og hånd-i-hånd med Tuchel, endte i stedet med at blive en sort sky på himlen over Aubameyang. For Chelsea tabte kampen i Zagreb. Og dagen efter valgte Todd Boehly, at fyre Tuchel.

Annus horribilis

Og ja, det er, hvad der kan ske. Og ja, det er set og sket før. For i fodboldens verden går alt op og ned, og tingenes tilstand kan forandres på et splitsekund. Men for selv en rutineret herre som Aubameyang blev fyringen af Tuchel en hård pille at sluge.

Fyringen ramte nemlig durk ned i en tidslinje, der på mange måder snildt kunne gå under navnet annus horribilis. Afskeden med The Gunners, ni måneder forinden, var således alt andet end god. Samarbejdet med Mikel Arteta, der dengang var i fuld gang med at så de frø, der på mange måder sprang ud i sidste sæson, gik fra at være godt til at gå i hårdknude.

Og de fire år på Emirates endte da også med, at Arteta pillede anførerbindet af Aubameyang og lod Barcelona få ejerskab over gaboneseren, hvis sortie fra The Marple Halls blev et digitalt ét af slagsen. “Leaving without a real goodbye hurts,” skrev Aubameyang på Instagram.

I Barcelona gik fodboldlivet også fra plus til minus. For selvom Aubameyang scorede sine mål og lignede en mand, der havde genfundet glæden ved fodbolden, så endte opholdet i Cataloniens hovedby allerede efter et halvt års tid. Endda med ar på både krop og sjæl.

For ikke nok med, at Aubameyang blev vraget til fordel for Lewandowski, som Barcelona kun kunne få råd (og lov) til at købe, hvis Auba blev pillet ud af regnskabsbøgerne, så blev Aubameyang og hans familie også udsat for et særdeles voldeligt hjemmerøveri.

Ud i glemslen

Men tilbage til Chelsea. For selvom de godt og vel 59 minutter under vingerne på Tuchel til at starte med blev afløst af betragtelig spilletid under Graham Potters ditto, så var det tydeligt for enhver, at det var Tuchel og ikke Potter, der havde købt Aubameyang.

Således gik Aubameyang fra at være starter til at være indskifter. Og dernæst fra indskifter til bankevarmer. Og ja, fra at være bænkevarmer til slet ikke at være en del af truppen. Heller ikke den, der var registreret til at spille Champions League.

Og end ikke fyringen af Potter, der blev til ansættelsen af Frank Lampard, gjorde noget godt ved Aubameyangs fodboldliv i Chelsea. 112 Premier League-minutter, fordelt på tre kampe i løbet af to måneders tid, blev det til under Lampards ledelse.

Ingen havde (og har) dog eftersigende en finger at sætte på Aubameyangs person. Tværimod. Hans træningsmoral er i top i truppen er Auba er en afholdt mand. Men spilletid kan det ikke blive til. På den front er Aubameyang gledet helt ud i glemslen og ind på transferlisten.

Marseille?

Aubameyang er da heller ikke rejst med den trup, som Mauricio Pochettino har udtaget til Chelseas pre-season tour’en til USA, hvor Chelsea netop er ankommet. Og hvor der venter Pochettino og co. i alt fem testkampe.

I stedet er den i dag 34-årige Aubameyang blevet hjemme i jagten på en ny arbejdsgiver, der for et par uger siden så ud til at befinde sig i Saudi Arabien. Men nu tyder alt på, at fremtiden byder på fransk fodbold, nærmere bestemt Marseille.

Men uanset hvor Aubameyang ender, så har gaboneseren fortjent, at få sat punktum på en tidslinje, der går mere opad end den har gjort siden hans digitale sortie fra Arsenal.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart