Bournemouth er solgt til Bill Foley, der dufter af både Las Vegas, Hollywood og indendørs fodbold

Foto: Darren-Howe-Dreamstime.com_

Efter 11 år som ejer af The Cherries har den 52-årige russisk-fødte englænder, forretningsmanden Maxim Demin, valgt at sælge alle sine Bournemouth-aktier.

Det meddeler Premier League-klubben i en pressemeddelelse.

Køberen af Demins aktier er Black Knight Football Club, også kendt som Black Knight Sports & Entertainment, der ejes og styres af den amerikanske pengemand, 77-årige Bill Foley, som også ejer NHL-klubben Vegas Golden Knight samt noget så eksotisk som Vegas Knight Hawks, der er et professionelt indendørsfodbold-hold.

Af pressemeddelelsen fremgår det ikke, hvad Foley har betalt Demin (120 millioner engelske pund nævnes dog flere steder), der i sin tid som ejer har ført Bournemouth hele vejen fra League One til Premier League, men sikkert er det, at Foley ikke er den eneste, der har haft checkhæftet fremme.

Således er også Hollywood-skuespilleren Michael B. Jordan, som nogen måske kender fra film a la Black Panther og Creed-trilogien, blandt de investerorer, der med Foley i spidsen har sikret ejerskab over kirsebærene.

State-of-the-art

Ifølge et åbent brev, som Foley har skrevet til The Cherries’ fans, er det nye ejerskab ensbetydende med omfattende investeringer.

Således skriver Foley, at de tilførte penge, blandt andet, vil blive brugt til, at styrke områder såsom player development og player recruitment, ligesom investeringerne også vil komme fansenes match day experience til gode. 

En del af investeringer vil blive langsigtede, men der kommer, ifølge Foley, også til at være her-og-nu-investeringer, som eksempelvis opførelsen af et state-of-the-art træningsanlæg.

Et arbejde, der i øvrigt allerede blev sat i gang i sommer, men som nu vil blive overtaget af Foley og co., og som, når det engang står færdigt, ikke bare skal forbedre faciliteterne for holdets nuværende spillere, heriblandt danske Philip Billing, men som også skal være med til at lokke nye til.

Hello + O’Neil

Og ja, det er altsammen noget, man plejer at høre, når en klub får ny ejer. Inklusiv Foleys ord om, at han og hans familie, der i øvrigt netop har investeret i et hus i Bournemouth, vil være hyppige gæster på Vitality Stadium.

Det er i hvert sjældent, at man hører det stik modsatte, og apropros hørelse, så bliver det interessant, at registrere lydniveauet af fansenes modtagelse af den nye ejer af deres 123 år gamle klub, når Foley første gang indfinder sig på tribunerne, hvilket eftersigende bliver til nytårskampen mod Crystal Palace.

Hvad der også bliver interessant, er, hvorvidt Demins do svidaniya og Foleys hello kommer til at få indflydelse på head coach Gary O’Neils fremtid. 

Og ja, her er vi måske lige en postgang for tidligt ude, og lige lovlig meget i det spekulative hjørne.

Det ville i hvert fald være intet mindre end et gigantisk strategisk selvmål, at fyre O’Neil, der for blot et par uger siden fik forvandlet sin midlertidige aftale med Bournemouth til en permanent én af slagsen, fordi han, udover at være en dygtig træner, også er elsket af publikum.

Omvendt, så er O’Neil måske ikke en trænerkapacitet, som på længere sigt er den rette frontfigur på det state-of-the-art træningsanlæg, der, som nævnt, skal lokke spillere til udefra, og give Bournemouth den success, som Foley og co. er kommet for at få. 

Vi får se.

The Manager
Logo
Shopping cart