Brighton producerer chancer og mål på stribe, men er langt fra skarpest i Premier League

Roberto de Zerbi, Brighton
BRIGHTON, ENGLAND – MAY 21: Brighton & Hove Albion manager Roberto De Zerbi celebrates during the Premier League match between Brighton & Hove Albion and Southampton FC at American Express Community Stadium on May 21, 2023 in Brighton, England. (Photo by Jacques Feeney/Offside/Offside via Getty Images)

Premier League er gået på stand by. Den kommende uges tid står nemlig på landsholdsfodbold. Det er derfor oplagt, at se tilbage på tiden, der er gået. Og gøre en form for status.

Spørgsmålet er bare, hvor man skal starte. Eller rettere; hvilke tal, man skal kaste sig over. Premier League er jo gennemanalyseret fra ende til ande, og der findes tal på alt og alle.

Men lad os zoome ind på noget af det, der mere end noget andet skaber liv og glade dage i fodboldens verden, nemlig chancer og mål. Og dem har der heldigvis været mange af i Premier League.

Ikke mindst i weekendens runde, hvor der blev scoret hele 41 styks. Tre af dem stod Brighton for. Hjemme på The Amex mod Newcastle.

Og de tre mål, der alle blev sat ind af teenageren Evan Ferguson, gør, at Roberto De Zerbi og hans mandskab lige nu topper Premier League, når det kommer til at producere chancer og score mål.

London

Således har De Zerbi og co. i de fire første kampe af sæsonen skabt hele 84 chancer, hvoraf 12 af dem er resulteret i mål. Eller sagt på en anden måde; Brighton har scoret 14,29 procent af deres chancer.

Dermed ikke sagt, at drengene fra The Amex er Premier Leagues skarpeste foran mål. For det er Brighton ikke. Og nej, vi skal heller ikke til Etihad for at finde det pt. skarpeste hold i Premier League.

Vi skal derimod til London Stadium, hvor David Moyes’ West Ham har fået en mildest talt forrygende start på sæsonen i form af tre sejre og en enkelt uafgjort.

Og det ti point i de første fire spillerunder er ej blot kommet i hus takket være The Hammers‘ defensive organisation. West Hams flotte sæsonstart skyldes bestemt også skarphed i den anden ende af banen.

Nottingham

I de første fire runder af sæsonen har West Ham således produceret 49 chancer. Og nej, det er ikke prangende. Faktisk er der fjorten hold, der har produceret flere chancer end Moyes og co.

Til gengæld har West Ham scoret på ni af deres 49 forsøg, hvilket giver en konverteringsgrad på hele 18,37 procent. Og det er bedre end alle andre. Selv bedre end Manchester City og Nottingham Forest.

Og ja, du læste rigtigt. Nottingham Forest er pt. det hold i Premier League-tabellen, der opererer med den tredjehøjeste konverteringsgrad. Hele 15,79 procent! Manchester Citys ditto lyder på 16,18 procent.

Men hvordan ser det ud i den anden ende af denne ‘tabel’? Hvilket hold i Premier League har indtil videre været dårligst til at omsætte chancer til mål?

Liverpool

Svaret findes i Liverpool. Vi skal dog ikke til den del af byen, der domineres af Jürgen Klopp og co. For her går det godt. Vi skal derimod ind og banke på hos naboerne.

Everton har nemlig fået en rædselsfuld sæsonstart med blot et point ud af 12 mulige, hvilket ikke bare skyldes manglende skarphed foran eget mål, men så sandelig også foran modstanderens.

Således har Everton 59 chancer, hvilket på den front placerer dem i midten af alle hold. Til gengæld har Everton været rigtig dårlige til at omsætte deres chancer til mål.

Faktisk har det blot scoret på sølle 3,39 procent af deres chancer. Derfor er der heller ingen tvivl om, at Sean Dyche og hans stab vil have fokus på netop dette i den kommende landsholdspause.

Det samme kan siges om oprykkerne fra Luton og ulvene fra Wolverhampton. De to hold er nemlig lige i hælene på Everton, hvad angår den manglende evne til at omsætte chancer til mål.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart