Brutale Erik ten Hag foretager et nødvendigt, men risikabelt sats

Erik ten Hag, Manchester United
MANCHESTER, ENGLAND – JANUARY 14: Manchester United Head Coach / Manager Erik ten Hag celebrates at the end of the Premier League match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford on January 14, 2023 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Det vil være synd at sige, at Erik ten Hag er mødt ind til jobbet i Manchester United som en hyggeonkel. Hollænderen har nu været boss på Old Trafford i et år. 12 måneder, der har givet en billet til Champions League og ikke mindst en gevinst i Liga Cuppen.

Men også et år der har givet os et vink med en vognstang. Det er hollænderens vej og kun hollænderens vej. Han havde dårligt haft første arbejdsdag før der var ballade med Cristiano Ronaldo. Ten Hag ville helt tydeligt af med superstjernen og det fik han held til.

Der har også været andre hårde bank i bordet. Marcus Rashford kom for eksempel for sent til en samling og blev droppet fra holdet på trods af englænderens målhøst. Og Harry Maguire blev købt af Manchester United som verdens dyreste forsvarsspiller. Ham havde ten Hag havde dog ingen problemer med at smide ham på bænken og kun give begrænset spilletid.

Maguire

Og ja, nu er vi så vidner til, hvordan har han har taget næste skridt for at slippe af med løntunge Maguire. Søndag blev anførerbindet taget fra ham, hvilket ikke er så underligt givet den beskedne spilletid, men det er altid et vink med både en vogn- og en dynamitstang, når en ellers højtprofileret spiller fratages hvervet som anfører.

Spilleren mister status i omklædningsrummet og skal agere på en ny måde som mening medlem af flokken. Maguire er tilmed ikke bare blevet mening medlem, men degraderet til reservespiller. Det ventes derfor, at den engelske landsholdsspiller er fortid på Old Trafford inden længe med West Ham, Newcastle eller Spurs som oplagte destinationer.

Kortidskontrakten med veteranen Johnny Evans hører i øvrigt med til dette regnestykke. Erik ten Hag kender gamet. Han kan ikke bare stange ud på en ny top-stopper, men må vente på, at Maguire pakker sammen og rejser. Derfor skal nordirske Evans være backup just in case.

Hvad nu hvis

Manchester Uniteds primære fokus her og nu er pladsen som angriber, men Erik ten Hags udrensning pågår samtidig med der rekrutteres. De næste til at få Erik ten Hags kærlighed at føle bliver formentlig Fred og McTominay.

Alex Ferguson var også en ganske brutal træner. Det var skottens eller ingen måde. Det kan være ganske effektivt for at formet en ny trup og kultur hurtigst muligt så længe den pågældende træner har ledelsens opbakning.

Det har Erik ten Hag, men hvad nu hvis krisen indtræffer? Forstil Dem en sløj start på sæsonen for United. Når vi nærmer os juletid så ligger klubben midt i tabellen, og CL er et overstået kapitel. Kritikken vil blomstre og Erik ten Hag være under pres. Fortsætter det til foråret, så falder fyresedlen. 

Is i maven

Så står Manchester United igen i en situation, hvor de vil være uforberedte på fremtiden efter en manager med så stærkt ledelsesprojekt. Som det skete i tiden efter Fergusons pension. 

Betyder det, at Erik ten Hag begår fejl her? Næppe. Der er utvivlsomt brug for at rydde op og bygge på, hvis Manchester United skal kunne byde Manchester City og Arsenal op til dans. 

Men med så brutal en oprydning, så kræver det – også eventuelle nye ejere – at ledelsen har is i maven og giver Erik ten Hag meget lang snor. Så han netop bliver en opbygger og ikke smadremanden. 

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart