Chelsea er historisk set større og bedre end Fulham, men ikke i 2023

Joao Félix, Chelsea
LONDON, ENGLAND – JANUARY 12: Joao Felix of Chelsea tackles Kenny Tete of Fulham which results in a red card during the Premier League match between Fulham FC and Chelsea FC at Craven Cottage on January 12, 2023 in London, England. (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Der er blot et par kilometer mellem Craven Cottage og Stamford Bridge. Alligevel har afstanden mellem Fulham og Chelsea altid været meget længere. Økonomisk såvel som sportsligt.

Eller det vil sige; det sidste års tid har faktisk slet ikke været så tosset for Fulham i mødet Chelsea. Tilbage i januar vandt Fulham 2-1 på Craven Cottage. Og i februar blev det 0-0 på Stamford Bridge.

Men ellers skal man 17 år tilbage for at finde Fulhams seneste sejr over klubben længere oppe ad Fulham Road, hvor The Cottagers faktisk kunne have haft adresse, hvis de ville.

Tilbage i 1904, hvor forretningsmanden Gus Mears købte Stamford Bridge samt omkringliggende grunde, fik Fulham nemlig tilbuddet om at flytte ind på Broen.

Nej!

Mears købte nemlig ikke Stamford Bridge, fordi han ville bygge sit eget fodboldimperium. Tanken var at renovere stadionet og leje det ud til andre. Og Fulham var de første, der blev spurgt.

Svaret var dog et rungende nej. Fulham var glad på Craven Cottage, der i dag er et charmerende klenodie, men som dengang var state of the art.

I det hele taget havde Mears svært ved at få afsat Stamford Bridge. Men bedst som han var ved at løbe tør for ideer, kom en visionær mand ved navn Frederick Parker med et forslag.

“Hvorfor starter du ikke bare din egen fodboldklub?” Mears faldt for tanken en tidlig søndag morgen i 1904. Og resten er (groft sagt) historie.

Glade 70ere

Og apropos historie, så har Fulham og Chelsea blot mødt hinanden 89 gange de sidste 113 år. Fulham vandt det første opgør, der blev spillet den 3. december 1910, med 1-0.

Herefter skulle der gå 26 år (og 12 kampe) før det igen blev til en sejr over naboerne fra Stamford Bridge. Faktisk formåede Fulham kun at slå Chelsea fem gange fra 1910 til 1975.

Men så vandt man til gengæld også fem gange frem mod 1979, hvorefter det igen gik ned ad bakke i alle årene frem til 2006.

Her vandt The Cottagers 1-0 hjemme på Craven Cottage, hvor Luis Boa Morte, der i dag er en del af Marco Silvas trænerstab, scorede det matchvindende mål.

Ar på sjælen

De glade 70ere piller dog ikke ved, at Chelsea historisk set har mest at være glad for. The Pensioners har nemlig vundet 50 ud af de føromtalte 89 udgaver af lokalopgøret.

Derudover er 27 af derbyerne endt uafgjort og blot 12 gange har Fulham trukket sig sejrsrigt ud af mødet med dem, der i aften kommer på besøg med ar på sjælen.

Faktisk ankommer Chelsea til Craven Cottage i rigtig dårlig forfatning. Endda så dårligt, at hverken bookmakere eller de fleste medier ser Chelsea som klokkeklare favoritter til sejren.

Hvorvidt det for første gang i historien vil lykkes Fulham, at holde Chelsea fra sejrsfadet i tre indbyrdes møder i træk, vil tiden vise. Der er kampstart på Craven Cottage klokken 21.00 (dansk tid).

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart