Chelsea og det potentielle City-traume

Graham Potter, Chelsea
LONDON, ENGLAND – OCTOBER 22: Graham Potter, Manager of Chelsea, reacts during the Premier League match between Chelsea FC and Manchester United at Stamford Bridge on October 22, 2022 in London, England. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Torsdag er der storkamp på programmet i Premier League. For Chelsea møder Manchester City. Igen. De to tørnede også sammen i Carabao Cuppen, og allerede søndag står de så over for hinanden nok engang, når det går løs i FA Cuppens tredje runde.

Når den kamp er spillet, har Graham Potter som Chelsea træner mødt Manchester City i hver sjette kamp. Og går det som præsten prædiker, så ender det med et traume af de helt store for en klub, hvis en af de største triumfer i historien ellers kom med en sejr mod netop Manchester City. Det var i Champions League finalen i 2021, da Kai Havertz sikrede Chelsea pokalen med de store ører, kort tid efter at de også havde sendt selvsamme City ud af semifinalen i FA Cuppen. På det tidspunkt var Chelsea ved at udvikle sig til Citys onde ånd, men der er løbet meget vand gennem Themsen siden.

Den værste stime nogensinde

Faktisk kan Manchester City med to sejre i de to kommende kampe komme op på fem sejre i træk mod Chelsea. Det er aldrig sket i de to klubbers lange historie. Og med til historien hører, at Chelsea end ikke er lykkedes med at nette i de tre seneste kampe.

Senest da de lyseblå med 2-0 sendte Chelsea ud af Carabao Cuppen. En gentagelse af Champions League finalen for halvandet år siden er naturligvis en stor kamp, men det er ikke en storkamp. For mens Manchester City trods lidt hakken stadig har snor i Arsenal, så er Chelsea placeret helt nede som nummer ti i tabellen. Nuvel, de har en kamp i hånden, men der er langt, og muligvis også for langt, op til den fjerdeplads, der giver adgang til det forjættede land, som Boehly og co. så gerne vil være en del af.

Champions League kan de selvfølgelig også kvalificere sig til ved at vinde selvsamme turnering, hvor Dortmund er modstander i 1/8-finalerne. Og det er lige før, at det her i begyndelsen af januar 2023 virker mere realistisk.

Sæsonen kan være forbi for Chelsea

For om få dage kan Chelseas sæson i store træk være forbi. Og det med Manchester City som den helt store bøddel.

For det var som nævnt dem, der sendte dem ud af Carabao Cuppen, og søndag kan de gøre det samme i den store af de to engelske pokalturneringer. Og hvis Pep Guardiolas tropper rejser hjem fra Broen med tre point, så er skudsmålet herfra, at Chelseas sidste håb om top fire fordufter, ligesom den sidste mulighed for metal gør det. Og så melder spørgsmålet sig, om man kan bygge til fremtiden uden at have styr på nutiden?

De kan selvfølgelig også bare vinde de to kampe. Få gang i sæsonen igen. Men efter endnu en skuffende præstation mod Nottingham Forest, er det svært at se, at Chelsea ligefrem skulle være på vej mod en stime af gode resultater. Det ligner i stedet et decideret City-traume.

The Manager
Logo
Shopping cart