Chelsea skal handle i januar, men uden at falde i VM-fælden

Graham Potter, Chelsea
LONDON, ENGLAND – OCTOBER 22: Graham Potter, Manager of Chelsea, reacts during the Premier League match between Chelsea FC and Manchester United at Stamford Bridge on October 22, 2022 in London, England. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Mens der spilles VM i det unævnelige sted, så forbereder Premier League klubberne sig på det voldsomme kampprogram, der venter på den anden side af slutrunden. På træningsbanen kan de ikke gøre alverden, da de fleste af deres profiler er til VM, men på ledelsesgangen spekuleres der i disse dage gevaldigt over, om der skal handles i transfervinduet.

En af de klubber der særligt kan forventes at være aktive i januar er Chelsea. En ny ejer og en ny træner, der begge fortsat skal sætte sit præg på en trup, der ved pausen har otte point op til en top 4 placering. Med en kamp i baghånden, men også med flere spørgsmål end svar på afslutningen af efteråret.

Til sommer udløber kontrakterne hos profiler som Kante og Jorginhos, så et decideret generationsskifte kan være undervejs.

Drømmen om Declan

Det kan betyde, at de allerede til januar jagter en central midtbanespiller. Declan Rice er nok drømmen, men det sker ikke midtvejs i sæsonen. På samme måder er det svært for alvor at tage rygterne om et skifte involverende Newcastles Bruno Guimaraes seriøst. Han kom til klubben så sent som januar 2022, og med Newcastles aktuelle form er det nok mere sandsynligt, at han får en lønforhøjelse, skulle han være utilfreds med sin lønpakke i det nordengelske. Og hvem er det så, Chelsea kan lokke til, hvor det også direkte forstærker dem?

For Chelsea må ikke handle for enhver pris. Og da slet ikke på baggrund af en VM-slutrunde, som nogle engelske klubber måske særligt tidligere havde for vane at gøre. To-tre gode kampe i en ørken gør ikke nødvendigvis nogen til Premier League profil. Spørg bare Daniel Amokachi i Everton, Ilie Dumitrescu i Tottenham eller Javier Margas i West Ham.

Leipzig som leverandør

Men der er regler, der bekræfter undtagelsen. Og en af dem hedder Josko Gvardiol. Han spillede en fantastisk kamp for Kroatien mod Marokko onsdag, og generelt har den blot 20-årig kroat været en af Leipzigs bedste i denne sæson. Der rapporteres om en frikøbsklausul på de cirka 50 millioner euro, men kan Chelsea forhandle sig frem til en bedre pris ved at vente til sommer, når det alligevel forventes, at man skal sende penge til Red Bull klubben?

For det ligner en offentlig hemmelighed, at Christopher Nkunku snart bliver ny spiller på Broen. Bundesligaens bedste spiller i sidste sæson er også ligatopscorer i denne, og var han ikke blevet skadet for nyligt, så kunne VM have været den helt store scene at vise sig frem på.

Leipzig er fortsat med i Champions League og skal holde sig til i kampen om top 4 i ligaen, så det er også her svært at se incitamentet fra Leipzigs side til at slippe ham her og nu. Og med en skadespause på omtrent to måneder til Nkunku, så er spørgsmålet, hvad Chelsea i givet fald ville få ud af at gøre et sommerskifte til et januarskifte.

Ingen Ronaldo

Det er ellers oppe foran, at de har brug for noget. Aubameyang, Broja og Havertz har endnu ikke vist sig som en holdbar løsning helt på toppen, hvorfor rygter om Cristiano Ronaldo igen er opstået. Men alt tyder på, at Boehly klogeligt ikke springer på den fristelse.

Julen er ellers fristelsernes tid, men Chelsea skal holde tungen lige i munden, når de skal forstærke truppen uden at falde i VM-fælden.

The Manager
Logo
Shopping cart