Christian Eriksens skade giver Manchester United hovedbrud, og ikke et som Sabitzer løser

Andy Caroll, Reading, The Championship, Queens Park Rangers
LONDON, ENGLAND – OCTOBER 07: Andy Carroll er ikke just en populær herre i Manchester, efter hans voldsomme tackling har sat Christian Eriksen ud af spillet i de næste tre måneder (Photo by Jacques Feeney/Offside/Offside via Getty Images)

Tre måneder. For de Manchester United fans, der mente at have fundet en smule trøst i, at Christian Eriksen selv kunne gå fra banen efter sin udskiftning mod Reading i FA Cup kampen i weekenden, så var tirsdagens melding nedslående. For først i slutningen af april kan den danske kreatør gøre comeback. Med sæsonafslutningen en måned senere er det begrænset, hvor mange kampe Christian Eriksen reelt set har tilbage af denne sæson.

Og det er problematisk. For han har så afgjort også sin aktie i, at Manchester United igen ligner et hold, vi kan regne med. Kritikken går på, at han ikke helt leverer i de store kampe, senest med en lidt tvivlsom defensiv aktion mod Arsenal. Det var Paul Scholes, der leverede kritikken. Samme Scholes har dog tidligere på sæsonen rost Eriksen til skyerne og krediteret ham for Uniteds forvandling, så en enkelt dårlig defensiv aktion ødelægger ikke billedet af, at danskeren har været en gevinst.

Hvem afløser Christian Eriksen?

Men nu må Manchester United så undvære ham i de næste fire måneder, og hvad gør de så? Sammen med Bruno Fernandes og Casemiro har Christian Eriksen udformet et trekløver, der igen har formået at tage kontrol om kampene, og hvem er det lige i truppen, der kan afløse ham?

Valget kommer formentlig til at stå mellem Marcel Sabitzer, Fred eller Scott McTominay. Altså, medmindre Erik ten Hag lige pludselig finder stor fidus i Kobbie Mainoo, der trods sine 17 år allerede har fået et par cup-kampe, ligesom han har været med på bænken et par gange i Premier League uden dog at få spilletid.

Scott McTominay indledte faktisk sæsonen rigtig fint og holdt længere end ventet Casemiro fra en startplads, men det er næppe at gå for hårdt til ham, hvis vi her påstår, at han rent offensivt ikke kan sætte spillet på samme måde som Christian Eriksen. Måske han kunne have forhindret Saka fra at score mod Arsenal, sådan som Paul Scholes så gerne ønskede, men offensivt har han ganske enkelt ikke samme niveau. Det samme kan siges om Fred. Han er mere eksplosiv i sit spil, og har faktisk scoret flere mål i sæsonen end netop Eriksen, men han er også mere utilregnelig.

Og så er der jo nyerhvervelsen fra Bayern München, Marcel Sabitzer. Ved sin ankomst sagde han selv, at han på toppen af sin karriere, men han har været en stor skuffelse i München, siden han tog springet fra RB Leipzig. Han er en ekstremt dygtig spiller i presset og sparker godt fra distancen, så han skal nok få sine minutter, men nogen stor spilfordeler er han ikke. Det også var en af årsagerne til, at tiden i Bayern ikke bragte den store succes med sig.

En del af et større problem

Christian Eriksens skade var i øvrigt en konsekvens af en hovedløs tackling af Readings Andy Carroll, der efter et boldtab saksede Eriksen med begge ben. En voldsom handling, der end ikke kostede en advarsel. Det formåede Carroll dog alligevel at samle to af, i en anden halvleg hvor han begik den ene hovedløse aktion efter den anden. Men nok om det.

For Carrolls vilde tackling var ikke den eneste i FA Cup weekenden, da Fabinho i Liverpools kamp mod Brighton begik en grim stempling bagfra på læggen af Evan Ferguson. 

Den 18-årige angriber slap mere nådigt end Christian Eriksen, men måtte lade sig udskifte, mens Fabinho blot fik et gult kort. En håbløs kendelse, som brasilianeren selv så ud til at have svært ved at forstå. De hårde tacklinger og den manglende konsekvens har fået aktører til at råbe vagt i gevær. For gør engelsk fodbold nok for at beskytte sine spillere?

Carrolls voldsomme tackling kunne have i værste tilfælde have forårsaget et benbrud. I stedet skabte det hovedbrud for Manchester United. Og det får de svært ved at løse.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart