Clear-the-air-meeting og Ronaldo til Cypern

Manchester United

Foto: Kayintveen-Dreamstime.com_

Det er ingen skam at tabe til Manchester City, og da overhovedet ikke i denne tid, hvor Pep Guardiolas mandskab, herunder især Kevin De Bruyne og Erling Braut Haaland, præsterer på et niveau, der mildest talt er uhørt højt.

Alligevel gør et nederlag til The Citizens altid ondt, ikke mindst hvis man er Manchester United, og især når indsatsen var så ringe som den var i søndags, hvor Erik Ten Hags udvalgte blev ydmyget på Eithad.

For der var vitterlig tale om en ydmygelse, selvom kampens slutresultat 6-3, måske om mange år – i en eller anden falmet årbog fundet på et støvet arkiv – til den tid måske bliver fejltolket som værende overskriften på kamp, der ikke bare var målrig, men også sådan nogenlunde jævnbyrdig.

“Uacceptabelt”

Men det var kampen ikke, hvilket alle, der så den aldrig vil glemme, og det er Manchester United selv skyld i.

At City er bedre end United, og dermed det bedste hold i Manchester, er ikke breaking news, for det har City været i årevis, og der er ingenting, der tyder på, at der bliver pillet markant ved magtforholdet mellem de to klubber i nærmeste fremtid.

Alligevel var weekendens ydmygende udfald noget, der kunne have været undgået, hvis United var gået på banen med en anden indstilling end den de valgte.

Eller som Ten Hag sagde til Sky Sports efter kampen:

“Der var en mangel på tro. Vi havde ingen overbevisning. Det må ikke ske, det er uacceptabelt.”

Clear-the-air

Ifølge flere engelsker medier, herunder The Times, havde Ten Hag og co. i går, mandag, et såkaldt ‘clear-the-air-meeting’ på klubbens træningsanlæg, hvor Christian Eriksen og alle andre, der var en del af the shambolic derby day, kunne tale frit fra leveren, kritisere hinanden og sig selv, og herefter se fremad.

I følge kilder, som The Times har talt med, var det faktisk meningen, at møde skulle finde sted, uanset udfaldet af søndagens kamp, og hvis det, der endte med at være en art krisemøde slet ikke var tænkt som et sådan, så giver det egentlig god mening.

United gik nemlig i søndags ind på Etihad på bagkant af fire sejre på stribe, hvor to af disse var over Liverpool og Arsenal, hvilket trods alt vidner om et United-mandskab i flot fremgang i kølvandet på det skandaløse 4-0 nederlag til Brentford tilbage i midten af august.

Og ja, måske netop derfor gjorde nederlaget til City, og måden det blev indkasseret på, så ondt som det utvivlsomt stadig gør i den røde del af Manchester.

CR7 til Cypern

Til gengæld har United særdeles gode muligheder for hurtigt at komme op på hesten igen, og tilbage på rette spor.

For allerede i morgen rejser holdet til Cypern, hvor United torsdag aften møder Omonia Nicosia, der fortsat er uden point i Europa Leagues Gruppe E, som toppes af spanske Real Sociedad med seks point, hvilket er tre mere end United, der takket være en bedre målscorer indtager andenpladsen for næsen af moldovanske FC Sheriff.

Og lad os i den forbindelse, lige her på falderebet, spole tilbage til det føromtalte ‘clear-the-air-meeting’ og zoome ind på Cristiano Ronaldo.

Ronaldo kom nemlig ikke i aktion på Etihad i søndags, hvilket Ten Hag efter kampen, faktisk ganske opsigtsvækkende, karakteriserede som værende en beslutning, som Ten Hag traf out of respect for his big career.

Ronaldo har altså med andre ord haft al mulig grund til at slå på glasset og tage ordet ved gårsdagens møde på Trafford Training Centre.

Hvorvidt han gjorde det, vides endnu ikke, men nogenlunde sikkert synes det at være, at Ronaldo starter inde mod Omonia Nicosia på torsdag, nøjagtig som han har gjort det i Manchester Uniteds to foregående Europa League-kampe.

Om det også er en beslutning, som Ten Hag har truffet out of respect for Ronaldos store karriere skal dog være usagt.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart