Comeback efter fire år i kulden: Bobby Madley is back

Foto.-Charnsitr-Dreamstime.com_

Når Brentford og Wolverhampton mødes lørdag, så er der vigtige point på spil i bunden af tabellen. Brentford ligger godt nok på en aktuel 10. plads, men det er stadig en top 17 placering, der må være målet for Thomas Frank og co., der har fem point ned til netop Wolves under stregen.

Men det er ikke det, der er i fokus forud for kampen. Det er i stedet et ret så opsigtsvækkende comeback. For når der fløjtes op klokken 16.00, så er manden med fløjten ingen ringere end Bobby Madley.

Hvem, spørger du måske? Og det er helt fair. For det er fire år siden, at Madley sidst dømte en kamp i den bedste engelske række. Måske det lidt ondskabsfulde kaldenavn Blobby Bobby ringer en klokke? 

Fra Premier League til Norges lavere rækker

Bobby Madley var fra 2013-2018 Premier League dommer. Lige indtil han en dag forsvandt. Ikke fra jordens overflade, men i første omgang til Norge. Han skiftede ganske enkelt bopæl grundet personlige omstændigheder, som den officielle forklaring lød tilbage i august 2018.

Nogle spekulerede i, at han havde fået nok af den forholdsvis massive kritik, han havde modtaget i den netop afsluttede sæson fra flere dommerkollegaer. Blandt andet Mark Halsey, der senere var ophavsmand til det lidet flatterende øgenavn Bloppy Bobby.

Men der var en anden årsag til, at Bobby Madley pakkede sine kufferter og rejste til Norge. For senere forklarede han, at han var blevet fyret af PGMOL,  der står for dommerpåsætningen i de engelske rækker.

Fatal video

Årsagen var en video, han havde optaget af en handicappet mand og sendt en til en kammerat med teksten: ”F**k, jeg har en chance for at vinde forældreløbet i år.”

Han hævdede senere, at videoen var ment som en joke rettet mod sig selv, men skaden var sket, da hans ‘kammerat’ sendte videoen videre til PGMOL. Og Madley har sidenhen undskyldt sine handlinger og fuldt ud accepteret og respekteret den hårde straf, han fik.

”Tænk venligst ikke kun dårligt om mig. Jeg er et menneske, der lavede en fejl. En som mange, mange andre har lavet uden at miste alt. ”

Bobby Madley is back

I 2020 vendte han så tilbage til engelsk fodbold og begyndte langsomt at genopbygge sit ry. Som menneske og som dommer. Han fik kampe i både League One og League two, inden han tirsdag så fik den besked, han nok aldrig troede mulig. Tilbagevendelse til Premier League.

For spillet er et andet, siden Bobby Madley forlod Premier League og en lovende dommerkarriere, som han også var opmærksom på, da han vendte tilbage til England efter 18 måneder i Norge.

“Jeg har været væk fra Premier League, i hvad der svarer til to år, når den nye sæson begynder, så det at komme tilbage til det niveau var aldrig en mulighed. Med introduktionen af VAR og de mange timers træning jeg har misset, ville det ikke give mening at forestille sig andet.”

Men Bobby Madley er tilbage. Og så på selvsamme dag, som hans bror Andy Madley er sat på til at dømme Brighton mod Chelsea. 

The Manager
Logo
Shopping cart