Er Cooper dead man walking efter tæsk i ‘El Sackico’?

Nottingham Forest

Foto: Gordon-Bell-Dreamstime.com

James Maddison var i kraft af to mål og en assist Man of the Match i gårsdagens East Midlands derby, hvor Leicester hjemme på King Power Stadium vandt 4-0 over Nottingham Forest.

Opgøret var på forhånd blevet døbt ‘El Sackico’, inspireret af de to duellerende klubbers mildest talt skuffende sæsonstart, hvilket ikke overraskende, i hvert fald indtil i går, gjorde både Brendan Rodgers og Steve Cooper maksimalt fyringstruede.

Alt tyder dog pt. på, at Rodgers, takket være Maddison, for en stund kan ånde lettet op, mens Cooper derimod ligner en mand, der inden længe får et opkald fra Nottingham Forest’ ejer, den græske mediemogul Evangelos Marinakis.

Et mirakel

Et opkald fra Marinakis fik Cooper også for lidt over et år siden, hvor Nottingham Forest dengang var sidst i The Championship og lignede et hold på randen af kollaps. 

Men så kom Cooper ind i billedet, og på knap og nap otte måneder fik den 42-årige waliser skabt et mandskab, der gik fra ‘bundprop’ til ‘Premier League’, blandt andet takket være hård disciplin og stram organisation, men oprykningen skyldtes så sandelig også den greater sense of togethernes, som Cooper fik banket ind Forest.

Den sense er dog i skrivende stund pist forsvundet og nu får Forest mest af alt bare bank, og selvom pilen ikke overraskende peger på Cooper, der i går ude på sidelinjen lignede en mand, der ikke anede sine levende råd, så peger pilen i den grad også på Marinakis.

Transferrekord

For som min kollega og redaktør, Søren Sorgenfri, skrev om i sidste måned, så har Nottingham Forrest i denne sæson, nærmere betegnet i sommerens transfervindue, sat en britisk rekord for antallet af nyindkøbte spillere.

Således brugte Nottingham Forrest (med Marinakis i spidsen) sommerens transfervindue på at skrive kontrakt med intet mindre end 22 nye spillere, hvilket ikke overraskende gør noget ved den føromtalte greater sense of togethernes.

På bagkant af gårsdagens nederlag på King Power Stadium var det da også, som så ofte før, lige netop problematikken omhandlende de mange nye spillere, som Cooper indirekte italesatte, da han stod ansigt til ansigt med den engelske presse:

“Uden at jeg skal lyde for blød, så er det svært at være for kritisk over for gruppen, fordi det er en helt ny gruppe, og vi finder ud af ting om os selv.” 

“Spillerne gav aldrig op, og jeg sætter ikke spørgsmålstegn ved deres arbejdsindsats. Der var tider, hvor jeg følte, vi kunne have været mere konkurrencedygtige, men jeg kigger ikke på drengene og tænker, at de er ligeglade,” lød det fra Cooper ifølge BBC Sport.

Benitez in?

Hver gang Leicester scorede et mål i går aftes, lød der et rungende “You’re getting sacked in the morning” ude på lægterne, og selvom dette endnu ikke er sket, så er den engelske sportspresse allerede i gang med at pege på oplagte kandidater.

Således mener avisen The Telegraph at vide, at ingen ringere end Rafael Benitez skulle være blandt kandidaterne til at tage over efter Cooper, hvis altså Marinakis er enige med Leicesters fans og dermed vælger at give waliseren et kald i løbet af dagen i dag.

The Manager følger udviklingen.

I mellemtiden kan du blive klogere på selve det område, altså The Midlands, som Nottingham Forest er en del af, og det kan du blive ved at læse Søren Sorgenfris informative mikro-udgave af “Turen går til The Midlands”.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart