Cristiano Ronaldo ligner halvvejs en Sporting spiller

Manchester United

Bliver Sporting næste stop for Cristiano Ronaldo? Foto.
Nino Pavisic Dreamstime.com

Det er mit lod her på The Manager at holde øje med Manchester United. Altså ikke om de sådan bliver væk over ved gyngerne i parken, men stort og småt i traditionsklubben.

Det er en opgave, der kan blive interessant – lige nu handler det dog primært om at sikre et overblik over den kaotiske situation, der hersker på Old Trafford.

Cristiano Ronaldo

To historier er ekstra relevante at tage med til weekendens møde med Southampton – svær udekamp.

Samtidig med Champions League lodtrækningen postede Cristiano Ronaldo et billede af ham selv til træning med teksten ’klar og fokuseret’.

Man skal ikke være adfærdspsykologi for at lodde stemningen her. For første gang siden 2003 står Champions League til at blive afviklet uden portugiserens deltagelse. Ronaldos forsøg på at komme væk fra Europa League og Manchester United denne sommer er rigere dokumenteret end der er bageopskrifter tilgængelige online. Men han er der stadig.

Sporting

Jorge Mendes har holdt møder med FC Bayern, Chelsea og Atletico Madrid om et muligt skifte, men uden held. Dortmund er heller ikke relevant, forstår man. Tilbage i billedet skrives at være Marseille og barndomsklubben Sporting.

Marseille vil være interessant og give fransk bold et boost via gensynet med Messi, men har Marseille nok at byde på for ham? Sporting synes lige nu at være den mulighed, der virker mest oplagt. De er kuriøst nok i gruppe med hinanden i Champions League – gruppen tæller også Frankfurt og Tottenham, så der er muligheder her ikke mindst for Sporting.

Men i takt transfervinduets lukning nærmer sig, så forsvinder chancen for et skifte vel også? Ja, men der vil blive prøvet til det sidste.

Mødet

Det leder frem til historie nummer to. Avisen The Sun skal man holde i strakt arm, men jeg har arbejdet så mange år med fodbold og engelsk fodbold samt talt jævnligt med engelske journalister, så det værste kan sies fra The Suns spalter.

Ud fra artiklen om Manchester Uniteds spillermøde op til 2-1 sejren over Liverpool så er det tydeligt The Sun har kilder, der har fortalt om mødet. Informationerne er lige dele sylespids præcise og lige dele slørede, hvilket indikerer, at reporteren ved noget, men skjuler sin kilde ved at skrive sådan lidt bredt.

Det to timer lange møde brugte Erik ten Hag på at lade spillerne sige deres mening. Ronaldo sagde ingenting. Hollænderen informerede også truppen om, at Cristiano Ronaldo og Maguire røg på bænken. Derudover gjorde han det klart, at de spillere der ikke brød sig om hans ideer var velkomne til at søge væk uden bad feelings. På mødet blev spillerne også tilbudt at sige deres mening højt uden konsekvenser.

Tavshed

Cristiano Ronaldo var tavs, men har varslet et hudløst ærligt interview i nær fremtid om sommeren i Manchester United. Ikke just Erik ten Hags kop te. Hvorfor Ronaldo nu er blandt de spillere, der gerne må søge væk. Det kunne være til Lissabon? Det synes tiltagende sandsynligt her i de sidste dage.

The Manager
Logo
Shopping cart