Dagen derpå: Højlund var langt bedre end Martial

LONDON, ENGLAND – SEPTEMBER 03: Casemiro welcomes team-mate Rasmus Hojlund of Manchester United onto the pitch during the Premier League match between Arsenal FC and Manchester United at Emirates Stadium on September 03, 2023 in London, England. (Photo by Robin Jones/Getty Images)

Søndag aften fik Rasmus Højlund debut for Manchester United i Premier League. Det blev kun til en halv times tid i kampens hede. Alligevel var der tale om et indhop, der lover godt for fremtiden.

Ikke så meget på grund af tallene. For de var til at overse. Ti boldberøringer blev det til. To ud af fire afleveringer ramte en medspiller. Og Højlund blev kun registreret for et enkelt ‘spark’ i retning mod mål.

Til gengæld formåede Højlund at sprøjte om sig med al den gejst, energi og ærgerrighed, han er så kendt for. Og som Manchester United i denne sæson primært har været tømt for.

Og ja, Højlund emmede dermed også af alt det, som en af hans konkurrenter i front, franske Anthony Martial, aldrig nogensinde har haft. Og heller aldrig får.

Arrogant teenager

Rent teknisk er Martial klasser bedre end Højlund. Men hvad angår udstråling, så ligner den 27-årige franskmand, der kom til Manchester United i 2015, fortsat en dybt arrogant teenager blottet for glæde.

At Martial med den attitude har været en del af en så hæderskronet mastodont som Manchester United i otte år, er stadig et af de største mysterier i moderne fodbold.

Det er Højlund måske også. I hvert fald kom den pris, som Manchester United betalte for ham i sommer, og som har gjort Højlund til Danmarks dyreste fodboldspiller nogensinde, bag på de fleste.

Til gengæld kom Højlunds måde at debutere på ikke som en overraskelse. Og selvom han kun spillede halvt så meget som Martial, så nåede han at bidrage med dobbelt så meget.

Stemplede ind

Og tyve minutter efter, at Erik ten Hag havde smidt Højlund i front i stedet for Martial, var Højlund millimeter fra, at være en del af det, der lignede et matchvindende mål.

Desværre for alle dem, der elsker Manchester United, så viste VAR, at Alejandro Garnacho var offside. Og Højlunds fikse aflæg til Bruno Fernandes, der dybde-assisterede Garnacho, var derfor forgæves.

Og så alligevel ikke. For det var et godt tænkt og udført aflæg. Det samme var farten på hans dybe løb i diverse omstillinger. For slet ikke at tale om power’en i presspillet. Viljen til at tømme tanken.

Og selvom der ikke rigtig kom noget ud af anstrengelserne, så kan Højlund med rette se tilbage på en debut, der slet ikke var så tosset. Den kunne i hvert fald nemt have været langt værre.

Kold spand vand

Derfor kan Højlund, her dagen derpå, da også med sindsro se frem til mere spilletid i nærmeste fremtid. Givetvis allerede på den anden side af den landsholdspause, som Premier League netop er gået ind i.

En pause, som ten Hag i øvrigt har gevaldig meget brug for. Ikke bare for at komme sig over nederlaget, der – kampens udvikling taget i betragtning – må føles som en kold spand vand i ansigtet.

Manchester United spillede nemlig ikke en dårlig kamp mod Arsenal. Tværtom. ten Hags mandskab leverede noget nær den bedste præstation so far i denne sæson.

Organisationen var god og ganske som forventet blev der skabt chancer i form af dybe stikninger fra det centrale maskinrum, hvorfra Christian Eriksen da også lagde op til Marcus Rashfords 0-1 scoring.

Sancho m.m.

Men Manchester United endte alligevel med at tabe i overtiden, hvor Declan Rice og Jesus fik Emirates til at eksplodere. Og der er især tre ting, som ten Hag skal bruge den kommende pause på at få fikset.

Det første er Manchester Uniteds forsvar, der er ramt af skader på stribe. Søndag aften sluttede Manchester United således af med Harry Maguire og Jonny Evans i midterforsvaret.

Dernæst skal ten Hag både ind i videorummet og hen foran taktiktavlen. For Manchester United mangler fortsat alt for meget på den sidste tredjedel af modstanderens banehalvdel.

Og sidst, men ikke mindst, så skal hollænderen foretaget en række telefonopkald. Ikke mindst til Jadon Sancho, der i kølvandet på nederlaget til Arsenal rettede en alvorlig kritik af ten Hag.

Rum-retningsforstyrrelser

Desværre for Manchester United kan ten Hag dog ikke bruge den kommende pause på træningsbanen, hånd-i-hånd med Højlund.

Ham har Kasper Hjulmand nemlig udtaget til landskampene mod San Marino og Finland, der spilles henholdsvis torsdag i Parken og søndag i Helsinki.

Det havde ellers været ideelt med lidt 1 til 1 management på Trafford Training Centre. For selvom Højlunds debut var god, så var det også tydeligt at se, at der er plads til forbedringer.

Blandt andet skal Højlunds løbemønstre finpudses. Bevares! Højlunds løb var hurtige og aggressive, men de illustrerede også tydelige rum-retningsforstyrrelser og manglende relationer.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart