Dansk brødrepar kan føre verdens ældste fodboldklub tilbage til storhed

Notts County
General view inside Meadow Lane, home to Notts County ahead of the Vanarama National League match between Notts County and Woking at Meadow Lane, Nottingham on Saturday 15th April 2023. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images)

Der findes så mange gode historier om Notts County. Nogle mere fortalte end andre. De fleste ved således, at det er verdens ældste fodboldklub, da den kan dateres helt tilbage til 1862. Det var Notts County, der gav Juventus ideen til deres ikoniske striber, og så var de også de oprindelige Magpies, selvom det kælenavn nok primært den dag i dag forbindes med Newcastle.

I en lidt nyere kontekst vil nogen måske også kunne huske, at Sven-Göran Eriksson i 2009 blev sat i spidsen for den stolte klub, der på det tidspunkt rodede rundt i League 2, men som med nye ejere nu skulle tage turen helt op til Premier League. Navne som Sol Campbell og Kasper Schmeichel kom ind, men det viste sig hurtigt, at det var lidt af et luftkastel, da der reelt set ingen penge var.

Godt nok lykkedes det Notts County at rykke op i League 1 den sæson, men klubben var en økonomisk ruin, og efterfølgende begyndte én lang nedtur, der kulminerede i 2019, da de for første gang i deres på daværende tidspunkt 159 år lange historie rykkede helt ud af The English Football League.

Dansk brødrepar

Den nedrykning satte gang i noget i den engang så hæderkronede klub, der på managersiden kan fremvise lidt af et generalieblad. Med alt fra Sven Göran Eriksson til Sam Allardyce, Hans Backe, Paul Ince, Harry Kewell, Kevin Nolan og Ricardo Moniz. For samme sommer som nedrykningen fandt sted, kom to forholdsvis ukendte brødre ind og overtog klubben. Danske Alexander og Christoffer Reedtz, der står bag analysevirksomheden Football Radar. 

Ambitionerne er fortsat store, men der slås ikke længere brød op, der ikke kan bages, og data og analyse spiller en større rolle end stjernestøv i forsøget på at genrejse verdens ældste fodboldklub. Med de to danskere som ejere har Notts County taget små, men sikre skridt, og nu har de muligheden for at vende tilbage til den fjerdebedste engelske række og The English Football League.

Det kunne de allerede have gjort, havde det ikke været for Hollywood-historien Wrexham, der tog den eneste direkte oprykningsplads ved at sikre sig 111 point mod Notts Countys 107 på 46 kampe. Et pointantal der ellers ville have vundet ligaen i samtlige sæsoner på nær denne.

Semifinale søndag

Men Notts County kan stadig slutte en historisk sæson i The National League med oprykning. I givet fald vil det blive en succes, der kommer til at stå i skyggen af, at de tilbage i april mistede deres CEO, Jason Turner, da han pludselig døde i en alder af bare 50 år. Et dødsfald der rystede alle i og omkring klubben, men som på nogle punkter også blot har fået dem til at rykke mere sammen og kæmpe for et fælles mål. Oprykning.

Det skal efter andenpladsen i ligaen ske via via playoff, der for deres vedkommende begynder denne weekend, når de i semifinalen møder Boreham Wood. Et hold som de har mødt to gange i sæsonen indtil videre, og hvor begge kampe er endt uafgjort.

Det skal der gerne lave som på søndag, når Notts County og deres danske brødrepar håber på at kunne tage det første af to skridt på vej til bage til det engelske ligasystem og på sigt storhed.

The Manager
Logo
Shopping cart