David de Gea forlader Manchester United som symbol på en nedtur

David de Gea er færdig i Manchester United og klubbens førstemand gennem 12 år har ikke fået et værdigt farvel. Foto: Marc Atkins/Getty Images

David de Gea er efter 12 år i Manchester United færdig i klubben. Han forlader Old Trafford efter endt kontraktforløb og kuldsejlede forhandlinger.

Klub og spiller har forhandlet en ny kontrakt uden held og efter afholdelse af bryllup meldte spanieren så ud, at det er slut.

Holdkammerat Bruno Fernandes var hurtig på tasterne og ærgrede sig på sociale medier over afskeden. Han understregede, at David de Gea burde have haft en anden og mere storslået afsked med klubben end bare et telegram på online platforme og den slags.

Og måske har portugiseren ramt noget. For David de Gea forlader ikke bare klubben og efterlader et hul på målmandsposten. Han går ud af døren som den sidste spiller, der blev rekrutteret af Alex Ferguson.

Starbucks ånd

Skotten havde sine kampe med spillertruppen, men de fleste fans har trods alt nok en fornemmelse af, at Ferguson havde et dybere og mere menneskeligt bånd og gear i forhold sin trup. At der blev taget ordentligt afsked, for eksempel.

At David de Gea går fra borde på denne måde rimer mere på familien Glazers Starbucks ånd og fornemmelse for pengemaskine end en kulturbærer, der takker af.

David de Geas seneste sæsoner har måske set lige vel mange kostbare fejl, men han var stadig et samlingspunkt og sikkert navn på holdkortet i en af verdens største klubber.

Den type spillere får ikke bare en værdig afsked, men et farvel der understreger og omfavner klubbens ånd og sammenhold. At stammen står sammen om at tage afsked med en af de helt store krigere.

Så når rammen omkring David de Geas farvel og tak for denne gang mere rimer på lunken udmelding fra en virksomhed, der ønsker held og lykke til Svend fra HR, så understreger det vores indtryk af Manchester Uniteds deroute i de seneste år med Glazers.

Som en upersonlig pengemaskine, hvor stemplerne går for at sende penge til den amerikanske ejerfamilie og ikke for fansenes skyld.

Ligegyldigt

At give David de Gea – også selv om vi er i sommerpausen – en storslået afsked ville have været verdens letteste opgave og point for at understrege sammenhængskraft og klubånd i Manchester United.

En gratis omgang så at sige fraregnet udgifterne til blomster. Og måske er det meget rammende for Glazer-familien.

Enten får de klubben solgt i løbet af sommeren og laver endnu en formue. Eller også skal Manchester United også i næste sæson bare køre videre og forvandle global fanopbakning til guld på bundlinjen. Og så længe det er målsætningen, så er det ligegyldigt, hvem der står på mål.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart