De Zerbis Brighton underholder, men vinder ikke

Brighton

Mågerne bider fra sig, også under De Zerbi, men den første sejr lader fortsat vente på sig. Foto: pexels-pixabay-56618

Kontinuitet. Opskriften på succes for noget nær en hver klub beror på kontinuitet. Det havde de rigeligt af i Brighton. For det var Graham Potter garant for. Han tegnede ganske enkelt klubben udadtil med sin karakteristiske spillestil. Brighton vidste man, hvor man havde.

Men så sker der det, som ofte sker, når en manager i mindre klubber overpræsterer over tid. De skifter væk. Op ad rangstigen. Og hvor efterlader det så klubben? Er fundamentet stærkt nok til, at man sikrer kontinuiteten fremadrettet?

De Zerbi – det logiske valg

Hos Brighton har de forsøgt sig med Roberto De Zerbi som manden, der skal løfte den tunge arv efter Graham Potter. Et spændende, modigt og måske også logisk valg trods manglende PL-erfaring. For han havde særligt i Sassuolo, men også i Shakhtar Donetsk, spillet en form for fodbold, der flugtede med den måde, som Brighton gerne ville spille på. Og i Sassuolo med en klub, der ikke er helt ulig Brightons størrelse på en række parametre.

Arven efter Potter hverken løftes eller bedømmes efter en måneds tid, men efter fem kampe og forud for mødet med netop Potter og Chelsea  i denne weekend, så kan vi måske udlede nogle foreløbige konklusioner om ikke andet.

Den første må være, at Brighton stadig spiller god fodbold. De Zerbis allerførste kamp i spidsen for sin nye klub var ude mod Liverpool, og selvom det var en sen scoring fra Leandro Trossard, der i øvrigt scorede alle tre mål i et forrygende 3-3-opgør, der gav dem point, så var det Brighton, der var bedst. Til tider udspillede de faktisk Liverpool. Med mod, fantasi og taktisk omstilling. Som man kendte det fra tiden under Graham Potter.

Gode mod de store

Og sådan har det egentlig forholdt sig lige siden. Brighton har spillet godt til. Også selvom modstanderne siden har heddet Tottenham og Manchester City. Eller måske især i de kampe. For hvor nederlag mod de to hold nok kunne forventes, så blev det skuffende blot til 0-0 mod Nottingham Forest hjemme samt et 2-0-nederlag ude mod Brentford.

Så efter fem kampe med De Zerbi ved roret, er den foreløbige konklusion, at Brighton har spillet god fodbold, men endnu ikke har høste frugterne af det.

Og så er vi tilbage til kontinuiteten. Ingen stiller spørgsmål ved ansættelsen af De Zerbi, og hvad han gerne vil med sit nye mandskab, men selv i en proces har hold brug for resultater, og dem høster Brighton ikke i øjeblikket.

Nye vinde eller varm luft?

Inden kampen mod Manchester City i sidste runde hyldede Pep Guardiola sin trænerkollega i rosende vendinger og proklamerede blandt andet, at det var godt for Premier League som helhed med De Zerbi i engelsk fodbold. Men varme ord bliver hurtig til varm luft, hvis ikke de bakkes op af det, som det hele handler om. Gode resultater.

De kan tale nok så meget om godt spil og god attitude i Brighton, men hvor længe er det nok til at holde klubbens fans tilfredse? Fodboldverden er nådesløs og oftest sort/hvid, og en af klicheerne lyder, at vinderen altid har ret.

De Zerbi har på blot fem kampe vist, at han kan skabt en spillemæssig kontinuitet i Brighton, men han skulle gerne i de kommende fire kampe, inden den hedder VM og klubfodbold pause, også skabe resultatmæssig kontinuitet Og det kan jo så passende ske i weekenden mod Potter og Chelsea.

The Manager
Logo
Shopping cart