Denne detalje kan holde Højbjerg i Tottenham

LONDON, ENGLAND – AUGUST 19: Pierre-Emile Hojbjerg of Tottenham Hotspur during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Tottenham Hotspur Stadium on August 19, 2023 in London, England. (Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Pierre-Emile Højbjerg har været en profil i Premier League siden han først skiftede til Southampton og derefter Tottenham. Det kan vi vist roligt slå fast. Som anfører i Tottenham og vellidt og flittigt brugt enforcer i Tottenham.

Men denne sommer har det så lignet et farvel til Spurs. Et farvel, der ikke har trukket så mange overskrifter som det burde på grund af Kane-sagaen, som naturligvis har overskygget alt andet i Tottenhams lejr.

Højbjerg har været fast mand hos Tottenham siden han skiftet fra Southampton, men den seneste sæson var han knap så iøjnefaldende på grund af Antonie Contes (skal vi sige) meget stringente spillestil.

Mon det overhovedet appellerede til Højbjerg på et menneskeligt og fagligt plan? Hvis nej, så ligner skiftet til Atletico Madrid en bolle af samme surdej.

Diego Simeone har sine metoder og sin spillestil, hvor Højbjerg uden tvivl vil passe ind. Og danskeren får måske tilmed opfyldt en drøm om at bo i Madrid-området og prøve kræfter med en anden af de store ligaer. 

Deal off

Men det ligner, at skiftet alligevel ikke bliver til noget. Der er flere sten i skoen. Vi gemmer den største til sidst.

Marca skriver, at Atletico Madrid ikke har råd til at betale de 40 mio. euro, som Tottenham vil have for den danske landsholdsspiller. Atletico Madrid har droppet at sælge ud af deres profiler, og har derfor ifølge avisen kun råd til at leje spillere.

Med tanke for den succes målt på resultater, europæiske kampagner og spillersalg, som Atletico Madrid har noteret sig i Simeones tid, så kan det være lidt svært at få til at rime på fattiggård og låneaftale.

Det ligner vintage forhandlingstaktik for at få prisen ned. Men lad os tage Marcas informationer for gode varer. 

I så fald vil spanierne gå efter at leje Veratti i Paris SG og så Højbjerg. Atletico Madrid slår på deres gode forhold til Tottenham, hvor de tidligere blandt andre har hentet Trippier og Doherty.

Tricky

Denne venskabelige relation kan måske bane vejen for en låneaftale, men nu bliver det tricky.

Højbjerg har to år tilbage af sin aftale med Tottenham. Gør han det godt, så vil spanierne kunne slå på, at der til næste sommer når lejekontrakten udløber blot er 12 måneder tilbage af danskerens kontrakt og prisen derfor reduceres.

Slår han ikke til, eller hvis Simeone og co. bare får andre ideer, så vil Tottenham stå med et problem. En løntung spiller, der ikke har været en del af Angeball-revolutionen, som enten skal passes ind med et skohorn eller forsøges solgt.

Det er ikke en ideel situation for Daniel Levy, hvorfor en lejeaftale uden at Atletico Madrid forpligter sig til at købe danskeren næste sommer for det beløb, som Levy ønsker denne sommer, ja den ser vanskelig ud ikke sandt.

Og måske vil det også være en rimelig løsning for Højbjerg at blive i Tottenham og nyde en omgang knap så stringent power-bold?

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart