Derfor går Aston Villa og Wolves andre veje

Tema

Foto: Anna-Regeniter-Dreamstime.com

Steven Gerrard blev en af oktober måneds ofre i the sack race. Fyret efter mindre end et år som manager i Aston Villa. En af engelsk fodbolds største spillere til dato hentet ind til opgaven fra en rolle som skotsk mester med Rangers. Et hold han genrejste via tid og tålmodighed.

Tålmodighed

Tid er der ingen af i Premier League. Den gennemsnitlige ansættelsestid for en manager i Premier League er under et år.

Vi taler om klubber med årsomsætninger, der regnes i milliarder, hvis tålmodighed er så kortfattet med en absolut nøgleperson, som en manager nu en gang er.

Typisk hentes en ny manager ind i en krisetid. Et hold skal rettes op, undgå nedrykning eller er for langt fra de europæiske pladser. Dvs. den nye manager skal først agere en form for brandslukker og derefter begynde at bygge sit eget op og lykkes med det hele indenfor et års tid. Ellers lyner bladet.

Listen

Vi har ofte set kriseramte klubber, der kæmper for at undgå nedrykning sparke manageren ud og erstatte ham med et solidt navn. En brite. Mark Hughes, Tony Pulis, Steve Bruce, Allardyce ..listen er lang.

Helt aktuelt under ‘normale’ omstændigheder ville Sean Dyche være et varmt emne i enten Aston Villa eller Wolves. Chris Wilder måske.

Men begge klubber viser med deres rekruttering, hvordan Premier League har ændret sig. I tankegang, men naturligvis også økonomisk tiltrækningskraft.

Brandslukker

I stedet for at gå med en old school britisk brandslukker – som formentlig ikke ville være særlig old school, men et kompetent bud – har Aston Villa hentet Emery. Et spansk topnavn med fortid i Sevilla, Paris SG og Arsenal. Det er fanme en brandslukker med navn. Men han er ikke brandslukker. Han er naturligvis hentet ind fordi ledelsen tager det for givet, at truppen er til mere. Meget mere. Og at Emery med et snuptag kan trylle og trække klubben i den rigtige retning.

At det offensive kabinet med Ings og Watkins ikke synes at passe til Emerys foretrukne spillemåde, ja det taler man ikke om. Medmindre han er lovet et enormt transferbudget til januar. Sikkert ikke. Lønnen i sig selv er nok til at hente ham til Villa Park. Vi ved jo godt, at sandsynligheden for, at han hiver dette Aston Villa-hold op i top-10 er beskeden. Men måske er det netop den lange kontrakt og høje løn, der vil sikre ham længere ansættelsestid end Steven Gerrard fik.

Toptræner

Wolves bokser med skader, men også svært ved at få spillet til at hænge sammen i det offensive geled. Det skal Lopetegui ændre på – Wolves har genstartet forhandlingerne med den tidligere Porto, Real Madrid og Sevilla-træner. Det er tredje parterne har sat sig til forhandlingsbordet. Wolves vil virkelig gerne den spanske toptræner. De vil i hvert fald ikke hente en britisk håndværker ind på automatpilot. Dertil er Premier League-klubbernes netværk nu for globaliserede.

The Manager
Logo
Shopping cart