Derfor vil Saudi-Arabien plukke Premier League de næste mange år!

Steven Gerrard
ISTANBUL, TURKEY – JUNE 10: Steven Gerrard, former Liverpool player arrives at the stadium prior to the UEFA Champions League 2022/23 final match between FC Internazionale and Manchester City FC at Ataturk Olympic Stadium on June 10, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Denne sommer har set en livlig trafik af spillere, der har vekslet fra store hæderkronede adresser i Premier League til saudisk fodbold og lønsedler, der rimer på pervers.

Eller faktisk kan man jo komme saudierne i møde og sige, at de bare handler i de engelske klubber på Premier Leagues egne vilkår nemlig kapitalismens.

Vi har siden de første tv-pakker tog fart i England med lanceringen af Premier League set flere og flere engelske klubber manøvrer rundt til bredside og være i stand til at udkonkurrere selv store italienske klubber.

West Ham i top-20

Derfor har vi i dag klubber som West Ham og Leicester skulder ved skulder med giganter som AC Milan og Inter i Deloittes top-20 over klubber med størst årsomsætning.

Det har helt klart ikke været i Fulhams interesse, at se Mitrovic pakke sammen og rejse til Saudi-Arabien. Det gjorde ondt på Craven Cottage og den serbiske målmaskine er savnet.

Men der har også været muligheder for at komme af med old boys spillere som den pr-mæssige vendekåbe Jordan Henderson til en overordentlig god pris.

Hendersons fidus

Der har blandt andre Liverpool lavet gode og uventede penge på en spiller på 33 år.

Og netop et sådan køb som grundlæggende er dårligt fodboldkøbmandskab kunne være en lille afslørende brevdue til os, der holder af engelsk fodbold om sidste nyt fra fronten er, at den saudiske transferoffensiv er en enlig svale. Det må det da være, når de begår så tossegod en fodboldhandel som Henderson.

Well. Her er så de nyheder, der fortæller os, at den saudiske charmeoffensiv ikke blot kortvarig. Det bliver en omfattende og massiv investering i at etablere den bedste fodboldliga udenfor Europa og det udelukkende med et formål: VM 2034.

I denne blev det officielt, at saudierne lægger billet ind på værtsrollen til VM 2034. Får de VM? Infantino, er det din tunge, der får kinden til at bule ud?

Naturligvis gør de det.

Skarpe saudiere 

Derfor skal saudisk fodbold fremstå knivskarpt de kommende ti år. Og med købet af en spiller som Jordan Henderson så fik Steven Gerrard ikke blot hentet en erfaren og dygtig midtbanegeneral til sin saudiske klub, men understreget at i fodboldens verden så er ALT til salg.

Selv 2 x Liverpool-anførere der ellers har været kendt for at have hjertet på rette sted, men når begge kan grine hele vejen til en bank i Riyadh.

Henderson har forsvaret sig med, at han ønsker at være med til at opbygge en liga i landet og skubbe værdierne i nye retninger – en pr-udmelding flækket så hastigt sammen som det tempo, hans ry som fortaler for ikke mindst homoseksuelles rettigheder faldt fra hinanden.

Vi kan derfor forvente, at saudierne vil handle massivt ind i Premier League og andre topligaer de næste ti år, hvilket ikke blot bliver en uventet modstander i de engelske topklubbers indbyrdes kamp. Det bliver også en potentiel bombe under mange klubbers i forvejen pressede lønbudget.

Øgede lønudgifter

Det er ikke ualmindeligt for engelske topklubber med samlede lønudgifter, der æder 70 eller mere procent af de samlede indtægter. Hvis ikke disse udgifter skal æde rub og stub, så skal de engelske klubber lave flere penge for at tage kampen op med saudierne. Yderligere pres på UEFA’s Champions League model? En European Superliga? Vildere tv-aftaler og heraf ditto abonnementspriser for os almindelige seere? 

Vi får se. Det eneste vi ved pt., er at det saudiske fodboldeventyr ikke er en lille opblæsen med lidt sand i maskineriet. Det er en ørkenstorm på vej med luften tætpakket af petrodollars. Og Premier League kan ikke gøre andet end tage rustning på og væbne sig kamp. De har nemlig selv valgt kapitalismens våben.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart