Det engelske landshold siger noget om Manchester Uniteds nedtur

Erik ten Hag, Manchester United
Foto: Kayintveen-Dreamstime.com_

Denne netop overståede weekends engelske aviser var lige dele fyldt med skuffelse over det VM, der ligner, det tilfalder Saudi-Arabien i 2034, og så forundring over Manchester Uniteds comeback mod Brentford.

Derfor har Gareth Southgates udtagelse af den engelske landsholdstrup til de kommende kampe ikke vakt den store opsigt.

Men der gemmer sig en interessant detalje i truppen. En detalje der rimer på Manchester Uniteds status pt. 

De fik godt nok tre point i overtiden mod Brentford, men ellers var der spillemæssigt ikke meget at komme efter.

England som EM-favoritter

Til næste sommer er der EM i Tyskland og efter alt at dømme med England som deltager og en af favoritterne.

Vi spoler lige tiden tilbage til EM i Portugal i 2004. Altså for 20 år siden. Det var dengang, der var anderledes glade stunder på Old Trafford.

Alex Fergusons mandskab dominerende alt og alle og skottens pensionering lå stadig næsten ti år ude i fremtiden.

Og det engelske landsholds rygrad blev naturligvis fristes man til at sige udgjort af Manchester United.

Class of 92

De røde djævle leverede flest spillere af alle engelske klubber til slutrunden i Portugal med navne om Butt, Scholes og Neville brødrene. Naboerne Manchester City leverede kun en EM-deltager i 2004 nemlig den omrejsende nomademålmand David James, der i en alder af 33 år havde fundet vej til den lyseblå del af Manchester.

Også dengang rejste England til slutrunden som en af forhåndsfavoritterne. Hvordan kunne det også være anderledes med spillere som Lampard, Gerrard, Scholes og Beckham på holdet.

Det gik som det plejer for englænderne, men når vi til næste sommer igen skal enten grine eller græde (alt efter personligt ståsted) med Three Lions, så vil der næppe være en rygrad på holdet hentet fra den røde del af Manchester.

I Southgates kommende trup er der blot fundet plads til Marcus Rashford og Harry Maguire. Det er samme antal spillere, som Crystal Palace leverer til landsholdet.

Rashford det sikre kort

Det er næsten tragikomisk en af Manchester Uniteds to landsholdsspillere er en spiller, som er uønsket på Old Trafford. Og Maguire forlader nok klubben til januar. 

Så reelt er der kun Marcus Rashford i truppen, der er i spil til EM-truppen her og nu, som for alvor er en United-spiller. Derudover må vi forvente, at Luke Shaw også spiller en rolle i Southgates planer, når han er tilbage igen og muligvis Wan-Bissaka (der også rygtes væk til januar). 

Man kan tolke her på Manchester Uniteds talentudvikling i dag versus 00erne. Eller deres transferstrategi eller mangel på samme. 

Mest af alt fortæller det os noget om Manchester United og Premier Leagues udvikling over de seneste to årtier, at det hold, der aktuelt leverer flest spillere til landsholdet nemlig fem styks og hvoraf de fleste udgør en rygrad her: Manchester City.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart