Det er Eriks skyld at Manchester igen er United

Lisandro, Erik ten Hag, Anthony, Manchester United
LONDON, ENGLAND – FEBRUARY 26: Erik ten Hag, Manager of Manchester United, celebrates with Lisandro Martinez and Antony of Manchester United following victory in the Carabao Cup Final match between Manchester United and Newcastle United at Wembley Stadium on February 26, 2023 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Hvem der end ender med at købe Manchester United, får noget for pengene. Ikke bare en lang og glorværdig fortid. Men også en nutid, der lover godt for fremtiden.

Og det kan de kommende ejere af Manchester United, om det så bliver en sheik eller en local lad, eller måske en helt tredje, især takke Erik Ten Hag for. 

Det er nemlig under hollænderens vinger, at Manchester United er gået fra at være en halvsovende mastodont til igen at være en gigant i galop.

Og i den forbindelse tog Manchester United et essentielt kvantespring i søndags ved at vinde over Newcastle i Carabao Cup-finalen på Wembley

For selvom der blot er tale om det mindste trofæ, der er værd at vinde på engelske jord, så er der stadig tale om et såkaldt mayor trophy. Og det var lige præcis, hvad ten Hags projekt i Manchester United havde brug for at vinde.

The quadruple

Det er nemlig lige akkurat den slags trofæer, som Manchester Uniteds selvforståelse (mere end noget andet) består af. Og ja, derfor også lige netop det blåstemplende rygstød, som ten Hags arbejde på Old Trafford havde brug for. 

Et boost, der nu får alt og alle, der elsker De Røde Djævle til at drømme stort. Rigtig stort. En drøm om at (gen)vinde alt, hvad vindes kan. Ligesom i de gode gamle dage under Sir Alex Ferguson. 

Før kampen i søndags var Manchester United den eneste klub i Europa, der fortsat er var med i fire turneringer. I dag er ten Hag og co. det eneste hold, der kan nå at vinde det, som er tæt på umuligt at udtale, men som alle ved, hvad er, nemlig the quadruple.

Og det er bestemt ikke bare klubbens fans, der drømmer stort i forhold til en fremtid, hvor Manchester United stadig er i live i Europa League, FA Cuppen og så selvfølgelig Premier League. 

For det samme gør medlemmerne af ten Hags spillertrup, blandt andre Wout Weghorst, der høj på sejrens sødme i søndags slog fast, at the quadruple var målet.

Vi er uden tvivl sultne efter mere. Det første (trofæ, red.) er hjemme. Der er tre (trofæer, red.) tilbage. Alt er i vores egne hænder, so lets go.

Håb om driftsproblemer

Og ja, lad os lige stoppe op og spole tilbage på den sidste linje, der er taget fra The Guardian

For nok lever drømmen om the quadruple, men det er på ingen måde op til Manchester United selv, hvorvidt drømmen skal blive til virkelig eller ej.

I hvert fald ikke i forhold til at vinde Premier League. For selv Weghorst og co. også her er godt kørende, så ligger de ikke forrest.

De Røde Djævle angriber derimod bagfra. I kølvandet på Arsenal og Manchester City. Og et engelsk mesterskab kræver derfor, at både Mikel Arteta og Pep Guardiola løbet ind i driftsproblemer inden målstregen krydses i slutningen af maj.

Og det ved Weghorst også godt. Udtalelsen var (nok) bare et udtryk for, at selv det, der umiddelbart ikke er op til én selv, alligevel synes at være det. 

Eller sagt med andre ord; Weghorst er som alle andre, der elsker Manchester United, gennemsyret af en selvtillid, der kan få selv det indiskutable til at blive diskutabelt. 

Alt andet end lige

Hvorvidt Manchester Uniteds ender med the quadruple eller ej, får vi svar på i de kommende tre måneders tid. Og ja, der er lang vej til maj.

Mange kampe, der skal spilles og vindes. Et hav af ubekendte, der skal gå op i en højere enhed og falde ud til Manchester Uniteds fordel.

Men muligheden er der. Det samme er troen. Og det lover alt andet end lige godt for Manchester Uniteds fremtid. For nutiden minder om de gode gamle dage. Eller rettere, som man ifølge Google siger på hollandsk; Die goede oude tijd

The Manager
Logo
Shopping cart