Ejerskifte truer Manchester Uniteds transfervindue

Lisandro, Erik ten Hag, Anthony, Manchester United
Sidste sommer var Manchester United aktive i transfervinduet, men denne sommer kan et kommende ejerskifte forpurre Erik ten Hags planer. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

I Manchester United tænker de for tiden med rædsel tilbage på det transfervindue i sommeren 2013. Alex Ferguson var lige trådt tilbage. Han havde givet klubben et mesterskab i afskedsgave, men også en stor opgave i forhold til at genopbygge Manchester United. Det var en aldrende trup. Spillere som Vidic, Ferdinand, Berbatov, Carrick, Giggs og Evra var alle i trediverne, mens Paul Scholes for anden gang sagde farvel. Denne gang endegyldigt.  

Der skulle ske noget nyt med David Moyes ved roret. Men det gjorde der ikke. En masse rygter, men meget lidt handel. 

Fra Cesc til Fellaini

Cesc Fabregas var blandt de helt store mål den sommer, og man sendte også tre bud afsted. Tilsyneladende uforstående overfor, at Fabregas intet ønske havde om at forlade Barcelona, som han gentog flere gange. Moyes, der var kommet til fra Everton, ville gerne have Fellaini med til Old Trafford, og gjorde det tidligt klart. Intet problem, da belgieren havde en frikøbsklausul på 23,5 millioner pund, såfremt den blev aktiveret inden 31. juli. Det lignede en oplagt handel. En hurtig handel. Men i stedet trak den ud, og det endte med, at United betalte 27,5 millioner pund på sidste transferdag i stedet. Han blev altså både dyrere og kom først til, da sæsonen allerede var i gang. Samme sommer missede de i øvrigt muligheden for at hente både Baines og Coentrao til venstrebacken af forskellige årsager, men først og fremmest grundet nøl.

Ejerskifte forpurrer planerne

Og det er den nølende tilgang, der nu ti år senere truer med at ødelægge Manchester Uniteds transfervindue, før det overhovedet er kommet i gang. I år ikke grundet en ny træner, men en ny ejer.

For Glazer-familierne er klar til at sælge, har også modtaget bud fra både Sir Jim Ratcliffe og Sheikh Jassim, men endnu er der ikke fundet en afklaring. Og før det er gjort, skal Glazer-familien ikke ud at bruge penge.

Nuvel, vi skriver den 20. juni, og denne sommers transfervindue er ikke officielt åbnet endnu, men flere store handler er allerede på plads eller ved at tage form. Bellingham til Real Madrid, Declan Rice til Arsenal, og Kim Min-jae på vej til Bayern München. Alle spillere, som Manchester United er blevet sat i forbindelse med.

Forstærkninger i angrebet

Manchester United skal forstærke sig flere steder, men især på angriberspositionen. Weghorst var en lappeløsning, der opstod efter Ronaldo rev kontrakten over, men han er naturligvis ikke fremtiden i klubben. Lige nu er der fortsat flere gode bud på en kommende angriber derude, men det er ikke just befordrende for United, at en overtagelse trækker ud. For selv om Glazer skulle sælge i løbet af de kommende dage eller uger, så skal FA også først godkende handlen, før de nye ejere officielt kan gå i gang. Det kommer til at tage tid. Kostbar tid.

Mason Mount ligner fortsat et godt bud på en ny mand på Old Trafford i den kommende sæson, men endnu er der intet underskrevet, og kan han pludselig komme på andre tanker, hvis et salg trækker yderligere ud? Erik ten Hag er frustreret og har også været ude i pressen for at vise sin utilfredshed, fordi det forhindrer ham i at planlægge frem mod den kommende sæson. Og mon ikke han også husker transfervinduet for ti år siden, som Manchester United er i fare for at gentage?

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart