I dag vender engelsk fodbold tilbage!

Både Queens Park Rangers og Andy Carrolls klub Reading skal i aktion i weekenden, hvor The Championship vender tilbage. Foto: Jacques Feeney/Offside/Offside via Getty Images

Jep, du læste rigtigt. Fodbolden vender tilbage i det engelske. Ikke Premier League, men The Championship smager en smule af topflight ikke sandt.

Mens VM har tosset rundt i Qatars blodige ørkensand, så har League One og Two spillet. Denne weekend genoptager The Championship så kampene.

Der er spillet 21 runder, hvorfor den næstbedste engelske række end ikke er halvvejs i maratonsæsonen, men der tegner sig allerede interessante temaer.

Bund 6

Bund-6 f.eks. De seks nederste pladser indtages alle af hold med fortid i Premier League. Huddersfield, Blackpool, Wigan, WBA, Hull og Cardiff. Bare to pladser længere oppe finder vi tilmed gode gamle Stoke.

The Championship bliver ofte sammenlignet med en elefantkirkegård. En gravplads for knuste drømme og hjerte, der håbede på en tilværelse og langvarig flirt med The Premier League. Glem det. Det er ikke tilfældet. Det er ikke forliste hold begravet i hjemsøgt indiansk jord, men derimod hold slynget af karrusellen. 

Læsere af militærhistorisk litteratur vil være bekendte med udtrykket ’meat grinder’. Det bruges aktuelt også om frontafsnit i Ukraine. Det er en uskik at bruge krigsretorik i sport, men der er alligevel lidt om snakken her. Premier League er en bloody kødkværn.

Beviset finder vi i Premier League. Kun seks af holdene her har aldrig rykket ned. De 14 andre har smagte den bitre kalk. 

Og med så hidsig en udskiftning af vandet i bassinet i Premier League så vil vi få en næstbedste række med mange tidligere PL-hold. Således også denne sæson. 

Top-6

Fortiden oppe præger dog stadig tankegangen hos de klubber, der har været oppe. De ser mere sig selv som naturlige oprykningskandidater end potentielle nedrykkere fra den næstbedste række. 

Det bør give os tætte og intense kampe at genstarte The Championship med, så tænd du bare for tv’et.

Hvad ellers? Et salgsforsøg af Birmingham FC er angiveligt brudt sammen. Ikke overraskende. QPR har sagt farvel til succestræner Michael Beale, der har sagt ja til managerposten i Glasgow Rangers. Han var Steven Gerrards assistent i den skotske storklub og tager over efter Gio van Bronckhorst.

QPR har været en positiv overraskelse denne sæson, men mon ikke de glider ud af top-6 nu. Top-6 er i øvrigt pt udgjort af Burnley, Sheffield United, Watford, Blackburn, Norwich og QPR. Alle seks hold med en fortid i Premier League. Sikke et sammentræf. Plottet tykner, og det meste af engelsk fodbold er tilbage igen. Og tak for det.

The Manager
Logo
Shopping cart