Arsenal mesterskabsmodnes

Kan Arsenal igen blande sig i kampen om mesterskabet? Foto: Cosmin Iftode Dreamstime.com

Efter flere år uden for den allerøverste top er Arsenal med en ung, men dog erfaren, trup og et par fine sommerhandler måske igen klar til at blande sig i kampen om medaljerne.

Mens den sportslige afdeling har travlt med at lande store spillerhandler i sommerens transfervindue, har klubbernes SoMe-afdelinger også kronede dage. For hvem kan hitte på den mest kuriøse, spektakulære præsentation af en ny spiller. Arsenal præsenterede for nyligt Gabriel Jesus, poserende øverst oppe på klubbens stadion med armene ud til siden som et kors. Eller nok nærmere som Jesus-statuen i Rio de Janeiro på bjerget Corcovado.

Navnet og nationaliteten har skabt den idé, men symbolikken kunne alligevel godt sige mere end et par gode billeder. For med købet af Gabriel Jesus har Arsenal bevæget sig op i et nyt luftlag. De har fundet en erfaren angriber, der stadig kan udvikle sig, og som nu skal være med til at komplimentere den spillestil, som Mikel Arteta efterhånden succesfuldt har implementeret på et hold, der sidste sæson havde den yngste start 11’er blandt samtlige Premier League hold med et snit på 24,4 per kamp.

I sidste ende rakte det kun til en femteplads i ligaen, da et nederlag mod arvefjenderne fra Tottenham kostede Champions League pladsen, men foråret var opmuntrende med sejre ude mod Chelsea og West Ham, ligesom Manchester United blev besejret hjemme.

Mesterskabsmodne?

I skrivende stund er der rygter om køb af blandt andre Youri Tielemans, ligesom portugisiske Fábio Vieira er kommet til. Så spørgsmålet melder sig. Er Arsenal ligefrem ved at være mesterskabsmodne?

Det er måske nok alligevel at stramme den. Manchester City har forstærket sig med blandt andre Erling Haaland og Kalvin Phillips, men der er efter flere år grund til at være optimistisk hos The Gunners. Ikke bare den klassiske pre-season optimisme, der synes at ramme alle klubber før første spillerunde, men oprigtig optimisme. For Arsenal er ved at have bygget et hold op, der som minimum bør kunne klemme sig ind i top 4 og tilbage i Champions League. For første gang siden man røg ud af turneringen i ottendedelsfinalen i 2017 med et smerteligt nederlag på samlet 10-2 til Bayern München.

Tro mod kulturen

Måske de allerede kunne have vendt tilbage til Champions League dette år, men de valgte det i grove træk fra, da de rev kontrakten med Pierre-Emerick Aubameyang i stykker ved vinterpausen. Han truede kulturen, og det man var i gang med at opbygge i Arsenal, og så satte Arteta foden ned. Og han havde klubbens opbakning til det.

Det kostede mål, og dem var der ikke alverden af i sidste sæson, men med Jesus, Vieira, Saka, Smith Rowe, Ødegaard, Martinelli med flere, bør totalen fra sidste sæsons 61 scoringer blive udbygget i den kommende sæson.

Defensivt overbeviste Ramsdale de fleste skeptikere, og han var den målmand, der statistisk set forhindrede flest mål i forhold til afslutninger, ligesom Saliba, der altid har været store forventninger til, nu kommer tilbage fra leje hos Marseille, hvor han kom på årets hold i Frankrig og blev kåret som ligaens bedste unge spiller. Et ungt mandskab har bragt Arsenal tilbage i Europa. Nu har de unge fået erfaring. Så fortsætter klubben takterne på og uden for banen, er de også tilbage i toppen af Premier League inden længe.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart