Er Chelsea back on track efter goal galore og Haaland i hopla?

Chelsea
Da Chelsea senest vandt Premier League tilbage i 2017 var der liv og glade dage på Fulham Road. Hvornår der igen bliver det, vides ikke, men ifølge Pep Guardiola kommer Chelsea snart til at spille med om det engelske mesterskab igen. Foto: Jakob Genz

Det er langt fra altid, at de på papiret største kampe i en Premier League-runde også ender med at blive de bedste. Men det var ikke desto mindre tilfældet søndag aften, hvor Chelsea mødte Manchester City på Stamford Bridge.

“Det var en virkelig god reklame for Premier League,” lød det fra Pep Guardiola efter dommer Anthony Taylors slutfløjt. “Det er kampe som denne, der gør, at Premier League er den vildeste i verden,” understregede Mauricio Pochettino.

Før kampen var Guardiola da ikke i tvivl; Chelsea er på vej tilbage og kommer snart til at spille med om titler, sagde spanieren. Hvor langt tid der går, sagde Guardiola ikke. Men indsatsen, som Pochettinos tropper leverede søndag aften, indikerer, at Chelsea er tættere på end langt fra.

For Chelsea var gode. Virkelig gode. Overraskende gode. Ikke bare hist og pist, hvilket ellers har været kutyme sæsonen igennem, men næsten hele kampen. Læg dertil, at mentaliteten – eller rettere; modstandskraften, som har været en mere eller mindre fast mangelvare stort set siden fyringen af Thomas Tuchel i september 2022 – virkelig var til at tage og føle på.

Happy place

Hele fire gange svarede Chelsea igen. Først fik The Pensioners vendt 0-1 til 2-1. Og dernæst fik de udlignet til både 3-3 og 4-4, hvilket blev kampens resultat. Det var goal galore en masse leveret af nummer 1 og 10 i Premier League, der for en stund lignede en topkampsudgave af ‘lige børn leger bedst’.

Eller måske ikke for en stund. For måske er Chelsea ikke længere Chelsea med tristesse i ascendenten. Eller som undertegnede på harmdirrende vis skrev for halvanden måneds tid siden: “Chelsea er et eksperiment i stiltiende tomgang og det hele er Boehlys skyld.

For måske er Chelsea i stedet, takket være Pochettino og ikke Todd Boehly, flyttet ind i et happy place med udsigt til en lys fremtid. En ting er spillet på banen. Noget andet er resultaterne. Siden den føromtalte, harmdirrende artikel, der blev bragt her på The Manager den 27. september, har Chelsea spillet otte fodboldkampe og kun tabt en (mod Brentford, red.)

Modbydeligt efterår

Således er det på kryds og tværs af Premier League og ligacuppen blevet til sejre over Brighton, Fulham, Burnley og Blackburn. Det siger måske ikke alverden. Men hvad så med sejren over Tottenham? For slet ikke at tale om 2-2 mod Arsenal og, ja, 4-4 mod Manchester City?

Især de tre sidste kampe lover godt for fremtiden i Chelsea og omegn. Tottenham, Arsenal og City var nemlig en del af det mega-modbydelige efterårsprogram, der venter Chelsea frem mod starten af december. Efter landspausen byder fodboldlivet således på opgør mod Newcastle, Brighton og Manchester United. Men nu synes det modbydelige slet ikke at være så modbydeligt endda.

Men tilbage til Stamford Bridge og kampen mod Manchester City. For selvom Pochettino har rigtig meget at glæde sig over på bagkant af opgøret, der sent (måske aldrig) vil blive glemt, og hvor argentineren i kølvandet på det hele roste sit hold ved at kalde Manchester City for ‘det bedste hold i verden’, så kan Guardiola også tage en hulen masse positivt med sig hjem til Etihad.

Haaland!

For Manchester City var igen-igen virkelig, virkelige gode. Det samme var Erling Haaland. Nok engang. To mål blev det til. Men nordmanden leverede langt mere end det. Ikke mindst i det åbne, opbyggende spil, hvor Haaland langt om længe er ved at få en Harry Kane-funktion. Altså en rolle, hvor han falder ned i banen, skærme bolden, vender spillet og starter en omstilling, som han selv bliver en del af og sætter prikken over i’et på.

Haaland var da også kampens spiller. I hvert fald ifølge whoscored.com. Også selvom man i Chelsea-land, her dagen derpå, med garanti råber højt om Raheem Sterling og Cole Palmer. Med sine to scoringer er Haaland nu oppe 13 scoringer i Premier League, hvilket er flest af alle. Eller sagt på en anden måde. Haaland har indtil videre spillet 1024 minutter fordelt på 12 kampe, hvilket har resulteret i en scoring per 78. minut. Stort set det samme som i sidste sæson.

Oh boy! Hvad skal det ikke ende med? Det må tiden vise. Sikkert er det, at søndagens kamp mellem Chelsea og Manchester City var en udsøgt fornøjelse for selv de mest neutrale iagttagere. Og ja, begge hold kan være glade for alt det der skete undervejs fra start til slut. Især Chelsea.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart