Er det i aften Haaland prøver det som Haaland ikke har prøvet før?

Haaland, van dijk, Manchester City, Liverpool
Foto: Kieran Galvin/DeFodi Images via Getty Images

Erling Haaland var blandt de få af verdens allerstørste fodboldstjerner, der ikke var med til VM i Qatar. Norge var jo ikke med. 

Derfor har Manchester Citys norske klippert af en målmager også haft god tid til at forberede sig på aftenens kamp mod Liverpool. 

Og man må derfor kunne forvente at se en Haaland, der er mere frisk og fit for fight end gennemsnittet.

Men også en Haaland, der er ivrig efter at træde ind i det spotlight, som de store VM-drenge har plasket rundt i ude i en ørken den seneste måned, mens Haaland har brugt tiden på (mere eller mindre) at selvtræne i regnvåde Manchester.

Aldrig mod Liverpool

Og ja, den bedste måde, at få (positiv) opmærksomhed på er naturligvis at score mål.

For slet ikke at tale om at score mål mod Liverpool.

Altså, det hold, som manden, der ellers har scoret 23 gange for Manchester City (i alle turneringer) i denne sæson, endnu ikke har scoret mod.

Jo, for knap fire år siden, da han i en Champions League-kamp for Red Bull Salzburg blev skiftet ind på Anfield og udlignede til 3-3, sådan cirka 9 minutter før Salah scorede til slutresultatet 4-3.

Men Haaland aldrig scoret mod Liverpool for Manchester City.

Haaland har ellers mødt Liverpool to gange siden han skrev under med The Citizens for seks måneder siden. 

Første gang var i Community Shield-finalen, hvor Manchester City tabte 3-1, og hvor Haaland (i modsætning til Darwin, der så ud til at have hele pakken) lignede en lidt træt udgave af Andy Carroll.

Og senest den 16. oktober, hvor Haaland og co. tabte 1-0 på Anfield, og hvor Liverpools hukommelsestab made by Klopp i øvrigt gav pote, men som også forvandlede tyskeren fra hellig-Frans til hidsig-Klopp.

Versus Virgil?

Hvem Haaland skal stå ansigt til ansigt med i aften er omgivet af tvivl. 

Ifølge Klopp, så er chancerne for, eller nærmere risikoen for, at det bliver Virgil van Dijk, der dækkede Haaland op i både Community Shield og tilbage i oktober, ikke overvældende.

VM har sat sine spor på den 31-årige hollænder, og da sæsonen er lang endnu vil den 55-årige tysker umiddelbart ingen unødige chancer tage.

Derimod tyder meget på, at Liverpool tropper op på Etihad med et midterforsvar bestående af Joël Matip og Joe Gomez. 

Det er i hvert fald det makkerpar, som størstedelen af de medier, der har kastet sig ud i disciplinen ‘Predicted line-ups‘ er landet på.

Omvendt, så er det som altid lettest bare at vente til der er en times tid til kick off, hvor holdopstillingerne bliver offentliggjort.

Især når det kommer Klopp, der ligesom Pep Guardiola, ikke er bleg for at operere med røgslør forud for kampe, som den, der skal spilles i aften.

Dag i morgen

For der er ikke bare tale om en ottendedelsfinale i Carabao Cuppen.

Altså, et opgør, der under normale omstændigheder ville få Klopp eller Pep til at spare på stjernestøvet, og i stedet gå i kamp med en startellever primært bestående af akademispillere og bænkevarmere.

Der er derimod, for begge holds vedkommende, tale om stor kamp mod en stor konkurrent, og begge managers vil derfor stille stærkest muligt op.

Dermed ikke sagt, at det bliver creme de la creme, der sendes i aktion. For der har været spillet et VM, og selvom kampen i aften er knald eller fald, så er der også en dag i morgen. 

Og syv kampe den næste måned, hvor top of the pops står head-to-head i Premier League.

7 på en måned

Når det er sagt, så er Liverpools kommende kampprogram en anelse mere tilforladeligt end Manchester Citys.

For mens Klopp og co. (på den anden side af aftenens kamp) skal op imod Aston Villa, Leicester, Brentford, Wolves, Brighton og Chelsea, så skal Manchester City op imod Leeds, Everton, Chelsea (x2), Manchester United, Tottenham og Wolves.

Men først gælder det kampen mod hinanden. Manchester City vs. Liverpool. Live fra Etihad. Med kick off klokken 21.00. 

Og røgslør eller ej, så starter Haaland inde. Om han også scorer, det er en helt anden sag.

The Manager
Logo
Shopping cart