Er Harry Kane nødt til at forlade Tottenham?

Harry Kane, Tottenham
Harry Kane er stor fodboldspiller, men er han nødt til at forlade Tottenham, hvis han skal blive huske som en ‘true great’? Foto: Cosmin-Iftode-Dreamstime.com

Vi har aldrig helt hørt forklaringen på, hvorfor Christian Eriksen forlod Spurs. Det var oplagt, det ville blive Serie A, fordi hans agent har stærke relationer i Norditalien. 

Nu er han så efter hjertestoppet igen i gang med karrieren og tilbage i England hos Manchester United. Var det en mulighed for ham at vende tilbage til Tottenham?

Det gik ikke sådan som bekendt. Måske på grund af det spøgelse, som hjemsøger alle dygtige spillere, der er ikke på kontrakt i Manchester City. ’Han skal vinde trofæer’.

Sol Campbell ville det så meget, at han droppede Spurs og hemmeligt skrev med Arsenal. Det er noget at skifte. Han fik sit sølvtøj, men det er skiftet, han huskes for.

Og hvem husker egentlig, hvem der stod for oplægget til Sergio Agüeros mål mod QPR i 2012? Vedkommende fik også en mesterskabsmedalje, men de færreste husker navnet. Alligevel er det pokaler en karriere gøres op i.

Metal

Underforstået. Man skal have en medalje og pokal at fremvise, når karrieren er forbi for at være en ’true great’. Åbenbart. Sådan fremstår det i engelsk presse.

Se bare på Declan Rice som case. Alle tager det for givet, at han forlader West Ham. Hellere i går end i morgen, fordi en karriere kun hos West Ham er da ikke en karriere. Eller er det?

Eriksen sagde ikke bare farvel til Tottenham som arbejdsgiver, men til klubbens fans og historiebog. Han havde chancen for at blive en legende. Som en af klubbens helt store.

Det er samme case, som Harry Kane står med nu. Skal han blive? Eller skifte?

Chancen for at vinde pokaler med Tottenham er ikke stor. Den er der. De har været i en CL-finale, men sandsynligheden er ikke voldsomt stor for at vinde noget med Tottenham, som landet ligger pt. Det kan ændre sig, hvis Antonio Conte får magt som agt eller der kommer penge og ejerkreds med venlig hilsen fra Golfen.  

Arv

Sandsynligheden vil på papiret være større, hvis han skifter til f.eks. Manchester United til sommer. Og bliver holdkammerat med Eriksen.

Kane ville i så fald stadig efterlade sig en stor arv i Tottenham og være en nuance af en legende. Men er det virkelig, det der skal til? Vi ved, at han vil få en hovedrolle mod Arsenal i søndagens derby. Det manuskript er skrevet på forhånd. Enten som målscorer, give og få hårde frispark og håndgemæng med Arsenals forsvarere. Eller det hele.

Sådan vil det være, fordi han er Tottenhams offensive epicenter og har været det i årevis. Det er rigeligt stof til at blive en Tottenham-legende. Men er det stort nok? At bære et af Londons største hold på sin ryg gennem så mange år. 

Eller kræver det en pokal eller to, hvis Harry Kane skal gå på pension om en håndfuld år som en ’true great’? 

The Manager
Logo
Shopping cart