Er Jürgen Klopp ene om stadig at være sulten selvom festen synes at være forbi?

Jürgen Klopp
AMSTERDAM, NETHERLANDS – OCTOBER 26: Jurgen Klopp, manager of Liverpool, looks on during the UEFA Champions League group A match between AFC Ajax and Liverpool FC at Johan Cruyff Arena on October 26, 2022 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

I aften spiller Liverpool ude mod Wolverhampton på Molineux Stadium. Det er livet i FA Cuppen, der står på spil. Men måske også mere end det.

I hvert fald, hvis man spørger dem, der råber “Klopp OUT“.

Men selvom Liverpools sportslige nedtur pt. er markant, og presset på Jürgen Klopp er stort, og stødt stigende, så går man galt i byen, hvis man tror, at den 55-årige tysker smider håndklædet i ringen og forlader klubben.

Eller som Klopp selv formulerer det: “For mit vedkommende, så forlader jeg ikke klubben, med mindre jeg får besked på det.”

Og det har Klopp ikke fået. Endnu.

Festens midtpunkt

Men lige så prisværdigt, det er, at Klopp nægter at forlade Liverpool, lige så vigtigt er det for andre, at have modet til at sige, hvornår festen er forbi.

For det har ægteskabet mellem Liverpool og Klopp i den grad været. Altså en fest. Og Klopp har mere end nogen anden været festens midtpunkt.

Endda i en sådan grad, at man som neutral iagttager til tider har været i tvivl om, hvorvidt Liverpool overhovedet er i stand til at feste (videre) uden Klopp.

Ja, man har næsten haft en følelse af, at Liverpool uden Klopp, og Klopp uden Liverpool, ville være lig en verden, hvor bøf og bearnaise ikke var kærester.

Og det er selvfølgelig noget pladderromatisk vås.

Tabt appetit

For selvfølgelig kan Liverpool komme på benene igen, og feste videre (med eller) uden Klopp. Nøjagtigt ligesom Liverpool har formået at gøre det så mange gange før Klopp kom klubben.

Faktisk har Liverpool blot festet med Klopp i lidt over fem procent af klubbens samlede levetid. Og ja, festen synes at være forbi.

Eller det vil sige; det har festen egentlig været on and off det seneste års tid. Og i særdeleshed i denne sæson.

Og ja, det er ene og alene Klopps ansvar, men langtfra kun hans skyld.

For pilene peger så sandelig også i retning af spillerne, hvoraf flere af dem – i modsætning til Klopp – spiller som om de fuldstændig har mistet appetitten.

Hvilket i øvrigt, hvis man tænker over det, er vildt nok. Og for flere spilleres vedkommende måske også en anelse for forkælet.

Stædig loyalitet?

Men igen, også dette er Klopps ansvar.

For har han ikke været for loyal og godtroende? Samt alt for længe om at spotte spillernes manglende sult?

Og ja, har Klopp ikke også været for længe om at indse, at ikke alle er så umættelig som ham selv? Og at han langt, langt tidligere skulle have købt ny sult ind på holdet?

Selv siger Klopp, at han er loyal, men ikke for loyal. Til gengæld er han stædig. Ufattelig stædig.

Og derfor kommer det måske heller ikke ligefrem som et chok, når Klopp siger, at han ikke har i sinde at kaste håndklædet i ringen.

Til gengæld kan omfanget af den stædige loyalitet, som Liverpools ejere konstant sender i retning af Klopp, efterhånden godt komme en anelse bag på én.

Festen er jo forbi. Eller hvad? Måske der kommer et svar på den anden side af aftenens kamp. Sikkert er det, at der er kick off klokken 20.45. Og at Klopp er sulten. Som altid.

The Manager
Logo
Shopping cart