Er Postecoglous forvandling af Tottenham følelser eller fakta?

Ange, Postecoglou, Tottenham
BURNLEY, ENGLAND – SEPTEMBER 2: Tottenham Hotspur managaer Ange Postecoglou acknowledges the fans after the Premier League match between Burnley FC and Tottenham Hotspur at Turf Moor on September 2, 2023 in Burnley, England. (Photo by Visionhaus/Getty Images)

At Ange Postecoglou har taget Tottenham med storm, og at klubben er som forvandlet, synes at være hævet over enhver tvivl.

Se bare på de kampe, som Spurs har spillet de sidste par måneder. Og se bare på Premier League-tabellen, som Tottenham i skrivende stund topper.

Det er imponerende! Og det føles som om, at Tottenham er tilbage på et spor, som klubben ikke har været på i årevis. Et spor fuld af gejst, angrebslyst og to dare is to do.

Men hvad siger tallene egentlig? Er Tottenhams forvandling, som Postecoglou mere end nogen anden har stået i spidsen for, i bund og grund ‘blot’ en følelse? Eller er den også faktuel?

Mere bold

En stor del af den attraktivitet, der pt. bimler og banker om ørene på Tottenham, er båret af en genfunden lyst til spille fodbold. At få fat i bolden og spille med den.

Og ja, at bruge boldbesiddelsen til at komme ud over stepperne og frem til chancer og mål. Sådan føles det i hvert fald. Og statistikkerne siger ‘ditto’.

Ifølge whoscored.com har Tottenham i indeværende sæson nemlig haft bolden i 61 procent af tiden (sidste sæson var tallet 49.8) Og boldbesiddelsen er blandt andet blev brugt på brugt på at skabe.

Ikke bare masser af chancer, men også masser af mål. Således har Tottenham produceret 153 chancer (flest af alle hold, red.) og scoret i alt 18 mål.

Bedre snit

Og finder man lommeregneren frem, så giver det et snit på 19,1 chancer og 2,25 mål per kamp. I sidste sæson lød snittet på henholdsvis 13,63 chancer og 1,84 mål per kamp.

Med andre ord en fremgang. Det samme kan siges om antallet af point. Tottenham er nemlig i skrivende stund – efter seks sejre og to gange uafgjort – noteret for 20 point efter otte kampe.

På samme tid i sidste sæson havde Tottenham 17 point. Og nej, det er ikke lige frem en markant forskel. Men nutiden er ikke desto mindre (også her) bedre end fortiden.

Også hvis man spoler tiden længere tilbage. I perioden 2017/2018 til 2021/2022 fik Tottenham således i snit blot 15,6 point ud af de første otte kampe i de respektive sæsoner.

Lettere program?

Men hey; skyldes den gode start på indeværende sæson ikke bare, at Postecoglous version af Tottenham har haft et lettere program end klubben havde i eksempelvis sidste sæson?

Den slags er altid svært at bedømme. Afhænger lidt af øjenene, der ser. Og mange hold svinger i kvalitet. Fra sæson til sæson. Og fra kamp til kamp. Omvendt er der mastodonter, der altid er store. 

Hvor om alting er, så har Tottenham a la Postecoglou mødt Brentford, Manchester United, Bournemouth, Burnley, Sheffield United, Arsenal, Liverpool og Luton.

I samme periode sidste sæson lød programmet på Southampton, Chelsea, Wolverhampton, Nottingham Forest, West Ham, Fulham, Leicester og Arsenal. Hvilket program er det sværeste?

Engelske mestre?

Bedøm selv. Faktum er, at Tottenham har gang i noget godt. I hænderne på Postecoglou. Og at alt det, som Tottenham har gang i, har fået en rigtig god start. Og det er endda mildt sagt.

Faktisk har Tottenham aldrig fået en bedre sæsonstart i Premier League. Og vi skal helt tilbage til sæsonen 1960/1961 for at finde en start, der overgår starten på 2023/2024.

Dengang fik Tottenham produceret hele 24 point i de første otte kampe. Og hvordan var det nu lige sæsonen endte dengang? Tottenham blev såmænd engelsk mestre.

Hvorvidt det sker igen, vil tiden vise. Der hersker dog ingen tvivl om, at Tottenhams start på sæsonen løber på to ben, nemlig både følelser og fakta.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på Twitter og Facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart