Er Schmeichels exit krisetegnet i Leicester?

Leicester

Leicester går en svær sæson i møde. Foto. Mohamed Ahmed Soliman Dreamstime.com

Dagens nyheder i Premier League handler blandt andet om Chelseas har kastet deres kærlighed på Leicesters Wesley Fofana. Chelsea har brug for at udvide korpset af stoppere, og Fofana der drømmer om en plads på det franske landshold har brug for at tage næste skridt i karrieren og skrive med et tophold.

Leicester har ikke rigtigt brug for det der. Jo, bevares. Hvis Fofana blev fransk landsholdsspiller som Leicester-spiller, men at skulle sælge en vigtig brik midt i et transfervindue, der tegner virkelig dystert for The Foxes har de virkelig ikke brug for. Og når Fofana ser sine chancer forbedret som landsholdsspiller via Chelsea, så er det ikke just et plus i karakterbogen hos Leicester, der efter mesterskabet i 2016 ellers har løftet ambitionsniveauet markant og flirtet med top-4.

I det hele taget ligner Leicester lige nu et hold, der tager skridt tilbage og ikke frem.

Schmeichel

Kasper Schmeichel skrives på vej til Nice. Om det skyldes en ambition om at prøve en anden liga – voldsomt domineret af ét hold – i karrierens sidste håndfuld år eller splid ved vi ikke. Flere medier har skrevet, at Leicester gerne vil forlænge med den danske landsholdsmålmand, men kun hvis han går ned i løn. Det er næppe det rette signal at sende en kulturbærer. Schmeichel har ikke for vane at melde ret meget ud til offentligheden, så derfor ved vi kun lige nu, hvad der står i aviser og onlineplatforme. At en klausul i kontrakten åbenbart tillader ham at skifte til en udenlandsk klub, men at miste en samlende figur i omklædningsrummet og målmand, der alene sidste år leverede 131 redninger, syv clean sheets (i en sæson hvor Leicester tog vand ind) og kun begik én fejl, der førte til mål, kan ikke være positivt for Leicester. Uanset Schmeichel er fyldt 35 år.

Alder

Alderen spiller også ind for nøglespilleren Jamie Vardy. Vardy er stadig Vardy. Bare ikke uge efter uge. Den oplagte afløser mangler vi stadig at se.

Tielemans har kun et år tilbage af kontrakten og ventes solgt med Arsenal, Manchester United og Everton nævnt.

Jannik Vestergaard blev aldrig Brendan Rodgers kop te og er ligeledes sat til salg, men danskerens løn er helt sikkert betragtelig og skal løsnes fra lønbudgettet.

Børsen

Sidste sæson så Leicester hårdt ramt af skader, men ofte reddet af en dygtig midtbane. Ikke mindst det offensive departement. Det er Rodgers trumfer, men noget tyder på, at nordireren ikke er glad. Harvey Barnes og James Maddison nævnes nemlig også på salgsbørsen.

The Athletic, som hurtigt har trådt i karakter som en af fodboldens mest troværdige medier, skriver Rodgers var lovet en genopbygning af truppen denne sommer. I skrivende stund er Leicester det eneste hold i Premier League, der ikke har hentet en eneste ny spiller ind. Faktisk ikke bare i Premier League, men af alle klubber i Europas top-5 ligaer.

Løftet

The Athletic skriver endvidere, at Rodgers i sidste sæson, hvor alle Leicesters svagheder blev udstillet, blev forsikret en heftig oprustning. Lige nu tør Brendan Rodgers vel dårligt åbne avisen.

Og spørgsmålet melder sig naturligvis på banen – sæsonen er lige rundt om hjørnet. Bliver Rodgers? Vi har tidligere set dygtige trænere kaste håndklædet i ringen efter brudte transferløfter.

We will be happy to hear your thoughts

Tilføj kommenar

The Manager
Logo
Shopping cart