Erik ten Hag har brug for milepælen på Wembley

Manchester Uniteds sejr over Barcelona var en milepæl for Erik ten Hags projekt på Drømmenes Teater, men på søndag på Wembley står der milepæl, der er langt større og langt vigtigere. Foto: Ash Donelon/Manchester United via Getty Images

Manchester Uniteds sejr over Barcelona på Old Trafford torsdag aften var (og er) en milepæl for Erik ten Hag og hans (fremtids)version af klubben. Et skulderklappende rygstød til den 54-årige hollænders projekt. Intet mindre.

Bevares! Det er ‘kun’ Europa League, ikke Champions League. Og nej, nutidens Barcelona a la Xavi er ikke et Dream Team på linje med dem, som Johan Cruyff og Pep Guardiola tidligere har skabt.

Men Barcelona er stadig Barcelona. Og gårsdagens resultat er et klokkeklart tegn på, at Manchester United er godt på vej til at blive Manchester United igen.

Ikke som klubben var det under vingerne på Sir Alex Ferguson. For den slags storhed er man stadig langt fra at nærme sig på Old Trafford.

Men ten Hags arbejde på Drømmenes Teater går i den rigtige retning. Og på søndag kan Manchester United tage endnu et stort skridt fremad i retning af fortidens storhed.

Selvforståelse og modstandskraft

Her kan ten Hags Manchester United nemlig vinde et trofæ. Og hvis der er noget, der kan booste hver en celle i en mastodontisk organisme a la Manchester United, så er det nye pokaler til samlingen. 

Det er nemlig dem, man som storklub trækker vejret gennem. Og som sætter skub i blodtilførslen til en selvforståelse, der siden Sir Alex Ferguson gik på pension for knap 10 år siden til tider har haft gevaldigt svært ved at trække vejret regelmæssigt.

På papiret er Manchester United favorit til at slå Newcastle. Og dermed vinde Carabao Cuppen. Alligevel kan virkeligheden sagtens vise sig, at blive langt mere jævnbyrdig. 

For nok er Eddie Howes mandskab ikke i hopla på formkurven, men The Magpies ankommer stadig til Wembley med selvtillid i kroppen.

Og dermed også en sorthvid tro på at kunne levere en modstandskraft, der ikke bare kan drille Manchester United, men som også kan ende med at give dem selv en sejr, der – nøjagtig som det er tilfældet med ten Hag og co. – kan blive en katalysator for en lys(ere) fremtid.

Af Nicolai Lisberg

Ind til Weghorst

Newcastle er nemlig gode til at stå dybt og kompakt. Og derved lukke ned for de bagrum, der er et målrigt paradis for Manchester United at fyre Rashford-raketter ned i.

Så medmindre ten Hags tropper kan få lokket hårdtarbejdende Newcastle ud af egen forsvarszone, hvad end der er tale om den, der er ligger i og på kanten af eget felt, eller oppe ved midtercirklen, så må Manchester United ty til andre midler.

Eller rettere; zoome ind på en type som Wout Weghorst. Det er nemlig kampe, som den der venter, Weghorst er købt ind for at skulle spille.

Den 30-årige hollænder er det stikmodsatte af Rashford og de andre. Weghorst er nemlig ikke en flagrende forward. Med lavt tyngdepunkt, hurtige fødder, cirkus-teknik. Og Weghorst behøver heller ikke god plads til at folde sig ud. Skidt pyt med mellem- og bagrum.

Af Jakob Genz

Weghorst er derimod med sine 197 centimeter og 90 kilo tunge kampvægt langt mere klassisk end moderne. Altså, en udpræget stationær 9er, der med saft og kraft kan (og skal) agere muskuløs spilstation for holdkammeraterne såvel som skabe voldsom uro i hjertet af modstanderens straffesparksfelt. 

Allerhelst via enten mål og/eller assist. Men egentlig også bare via muskuløse handlinger, der gør ondt på modspillerne samtidig med at det skaber plads til hans medspillere.

Men vi får se, hvad der sker på søndag. Og hvordan Carabao Cup-finalen mellem Manchester United og Newcastle United udvikler sig. På Wembley. Klokken 17.30

The Manager
Logo
Shopping cart