Erik ten Hags kollektiv kører fint uden Eriksen i maskinrummet

Marcus Rashford, Manchester United
Med to scoringer mod Leicester er Marcus Rashford nu oppe på 14 sæsonmål i Premier League og i alt 24 i alle turneringer. Foto: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Kaster man et blik på den norske vejrtjeneste yr.no, så byder dagen i dag i Manchester på skyer, blæst og en anelse regn. Og det må være en fejl.

I hvert fald, hvis man spørger alle dem, der holder med Manchester United. For i den røde af byen skinner solen. Og den gør den fordi Erik ten Hags version af De Røde Djævle bare buldrer derudaf.

Ikke bare i Premier League, hvor Manchester United med søndagens sejr over Leicester på Old Trafford nu blot er fem point efter Arsenal. Men også i Europa League, hvor Manchester United har et gunstigt udgangspunkt i returkampen mod Barcelona på torsdag.

For slet ikke at tale om Carabao Cuppen, hvor ten Hags mandskab på søndag møder Newcastle i finalen på Wembley. Og ja, Manchester United er såmænd også stadig i live i FA Cuppen, hvor Djævlene møder West Ham i næste uge.

Helt fint uden

Eller som ten Hag sagde før kampen mod Leicester: “Vi er det eneste hold i Europa, som fortsat er involveret i fire turneringer. Det indikerer vores fremgang.” En fremgang, der vel at mærke ikke har tabt pusten bare fordi Christian og Casemiro har været fraværende i holdets maskinrum.

Af Jakob Genz

Det kunne man ellers godt have frygtet. Altså, at et maskinrum uden den danske, kreative arbejdshest og det brasilianske bolværk ville sætte sine spor i form ridser i lakken.

Men virkeligheden har vist sig at være en helt anden. Fred og Marcel Sabitzer har klaret skærene, og Manchester United har ikke tabt en kamp siden Eriksens ankel gik i stykker og Casemiro så rødt for et par uger siden.

Rashford og de Gea

Og en af grundene til at Manchester Uniteds kollektiv ikke taber fodboldkampe skal findes i Marcus Rashford. Mod Leicester scorede han to gange, hvilket bringer den 25-årige englænder op på i alt 14 scoringer i Premier League. Og i alt er Rashford nu oppe på 24 mål i 36 kampe i alle turneringer i denne sæson.

Manchester Uniteds evne til ikke at tabe skyldes dog også en mand i den modsatte ende af banen, nemlig holdets spanske målmand David de Gea.

Leicester spillede alt andet end en dårlig kamp på Old Trafford søndag aften. Især ikke i kampens indledende fase og ja, inden Rashford løb dybt og scorede til 1-0 i det 25. minut.

Men fordi de Gea nok engang trådte i karakter i form af tre sprælske feberredninger kom Brendan Rodgers’ ellers så formstærke mandskab aldrig i nærheden af en sejr.

I Premier League er de Gea nu oppe på 66 redninger, men hvad vigtigere er…hele 10 clean sheets i 24 kampe, hvilket kun er overgået af Newcastles Nick Pope.

Fred

Men tilbage til maskinrummet. For det har fungeret fint uden Eriksen og Casemiro hånd-i-hånd. Og især synet af Fred har været en positiv overraskelse, hvad end den 29-årige mand fra Belo Horizonte har været flankeret af Sabitzer eller Casimiro.

Faktisk har Fred i de seneste tre kampe formået at producere tal, der har fået statistik-sites a la whoscored.com til at rate Fred som blandt de bedste på ten Hags mandskab.

Og Fred har da også været god mod henholdvis Leeds, Barcelona og Leicester. Både offensivt og defensiv.

Således har Fred i de seneste tre kampe i alt produceret 103 afleveringer. 79 procent af dem har ikke bare ramt en medspiller, men også resulteret i to key passes og enkelt assists.

Og hvad angår brasilianeres defensive bidrag, så er disse blandt andet mundet ud i 21 tacklinger. 16 af dem har siddet lige i skabet, hvilket svarer til 76,2 procent.

Det er slet ikke så tosset endda. Og det samme kan siges om Manchester Uniteds sæson so far. Hatten af for Erik ten Hag!

The Manager
Logo
Shopping cart