Erik ten Hags version af De Røde Djævle er faktisk mest af alt gul

Manchester United topper Premier Leagues bisseliste og Brune Fernandes er en af dem, der tackler igennem. Foto: Clive Mason/Getty Images

Når Erik ten Hag i aften går ind på Old Trafford, hvor Manchester United tager imod Bournemouth, er der ikke noget at sige til, hvis den 52-årige hollænder er en glad mand.

For selvom et blik på den aktuelle stilling i Premier League viser, at Manchester United, der ikke har vundet et engelsk mesterskab siden 2013, stadig er langt fra nummer ét i England, så går det projekt, som ten Hag søsatte for 258 dage siden, fremad. Og opad.

Eller sagt på en anden måde; Manchester United er igen blevet et hold, der gør ondt på modstanderen. Endda i mere end en forstand.

De Røde Djævle har nemlig aldrig spillet med fløjshandsker, men derimod med brystet fremme og dupperne forrest. Og til trods for, at Drømmenes Teater i årenes løb har været overrendt af funklende verdensstjerner på stribe, så har Old Trafford også været hjemsted for hårde hunde.

På den måde har Manchester United, ligesom så mange andre klubber, heriblandt Chelsea, i årevis været en skøn blanding af både ballet og beton.

Topper listen

Og det er ten Hags version af Manchester United også.

Faktisk er det hold, som Gary O’Neils Bournemouth-mandskab i aften skal forsøge at bide skeer med, i skrivende stund det hold i Premier League, der i denne sæson har indkasseret flest gule kort.

Således har ten Hags udvalgte i alt fået 43 gule kort i 16 Premier League-kampe, hvilket i snit giver 2,69 gule kort per kamp.

Og hvis man tror, at en del af forklaringen på Manchester Uniteds store antal advarsler skyldes holdets iver efter at tackle modstanderen, så tager man fejl.

Manchester United er med sine 257 tacklinger so far nemlig blot det 17. mest tacklende hold i Premier League, hvor Leeds med 375 tacklinger i øvrigt topper statistikken med god afstand ned til Southampton og Everton.

Og det vil altså sige, at godt og vel hver sjette tackling, som Manchester United foretager, ender med at udløse et gult kort.

Kortglade trekløver

En af grundene til, at Manchester United pt. topper bisselisten i Premier League er, at ten Hag næsten altid gør brug af spillere som Bruno Fernandez og Diogo Dalot.

De to portugisere er nemlig begge noteret for fem gule kort indtil videre, hvilket skotske Scott McTominay i øvrigt også er, hvilket gør, at det kortglade trekløver i alt udgør 34,88 procent af Manchester Uniteds samlede kort-produktion.

Fem gule kort er i øvrigt det antal, som Casemiro og danske Christian Eriksen, som efter al sandsynlighed er dem, der i aften kommer til at udgøre Manchester Uniteds centrale maskinrum, i denne sæson har fået tilsammen.

Bløde Bournemouth?

Men hvad med Bournemouth? Er O’Neils drenge ikke også garant for en tackling, der udløser en advarsel? Jo, men slet ikke så ofte som det er tilfældet med ten Hags tropper.

Bournemouth har i sæsonens første 17 kampe foretaget i alt 284 tacklinger, hvilket rækker til en samlet 10. plads på tackle-listen.

Men i modsætning til Manchester United hver sjette, så er det for Bournemouths vedkommende ‘blot’ hver 10. tackling, der resulterer i et gult kort, hvilket Bournemouth i øvrigt i snit bliver præsenteret for 1,6 gange per kamp.

Og lægger vi det antal sammen med Manchester Uniteds snit, så kan aftenens kamp, statistisk set, ende med mere end 4 gule kort.

Vi får se. Sikkert er det, at Erik ten Hag kan gå ind på Old Trafford med et smil på læben, ligesom Gary O’Neil kan se frem til ikke bare at blive udsat for ballet, men også beton.

The Manager
Logo
Shopping cart