Eriksen og Højlund skal redde Manchester United

Christian Eriksen, Rasmus Højlund, Danmark, Manchester United
COPENHAGEN, DENMARK – SEPTEMBER 07: Christian Eriksen of Denmark passes the ball during the UEFA EURO 2024 qualifier match between Denmark and San Marino at Parken on September 7, 2023 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Manchester United har åbnet sæsonen med to sejre, men også to nederlag. Det i sig selv er grund nok til allerede nu at rynke brynene. For hvad sker der egentlig i Manchester United?

Der er personsagerne omkring Mason Greenwood og Antony. Ledelsen var længe om at reagere på en form for afklaring af forløbet med Greenwood, hvorfor de helt indlysende protester nåede at komme en rettidig reaktion i forkøbet.

Det ligner nu, at ledelsen valgte at skære ham fri pga. af protesterne og ikke pga. af hvilket etisk regelsæt, som Manchester United nu engang har.

Og Antony? Han er anklaget for overgreb og er derfor ikke en del af truppen den kommende tid. For ikke at skade klubben, siges det. 

Sancho non grata

Vi må heller ikke glemme Jadon Sancho. Han blev fravalgt til kampen mod Arsenal, fordi han ikke var i form. Det forklarede Erik ten Hag. Det var hovedpersonen ikke enig i og greb til de sociale medier i et udfald mod træneren og dermed klubben. 

Det skrives i engelske medier, at Sancho er persona non grata i truppen nu. Og skal til møde med ten Hag i dag (mandag, red.) Ikke overraskende.

Men hvordan kom det dertil? At en af verdens største klubber og budgetter har så lidt styr på de interne arbejdsgange og trupkultur, at vi fire kampe inde i sæsonen er nødt til at undre os over, hvad dælen, der er los på Old Trafford?

Maguire!

Og det stopper jo ikke her. Harry Maguire er stadig ombord. Forsvarsspilleren er helt tydeligt ikke ønsket af ten Hag og har ikke været det siden årsskiftet. Men alligevel er det ikke lykkedes for direktionen at finde en løsning, der kunne få ham solgt til West Ham.

De har haft hele sommeren til at få de økonomiske detaljer med Hammers på plads, men har ikke formået at få sagen afklaret med Maguire selv.

Og nu har ten Hag ikke andet valg end at spille ham på grund af den igangværende skadeskrise, der har flået Uniteds forsvar i stumper og stykker. Maguire og så veteranen Johnny Evans, der lettere panisk fik stukket en kontrakt for sæsonen i hånden. 

Gung ho!

Forude venter nu Brightons gung ho offensiv. Og held og lykke med det. Det udstiller tilmed indkøbet af André Onana som målmand.

Onana er en fremragende sweeper-keeper, men han har som i Inter også brug for et stærkt forsvar, der kan hjælpe ham i på de dimensioner, hvor han har problemer. Såsom indlæg. 

Det giver samlet et indtryk af en defensiv, der lige nu er meget langt fra top-4 niveau. Hvordan kom det dertil, at United fire kampe inde står i baren på Last Chance Saloon og håber uønskede Maguire og old boys spilleren Evans skal holde fortet i en liga, der er så ekstrem konkurrencedygtig som Premier League?

Højlund og Eriksen

Og dermed lander vi ved Rasmus Højlund og Christian Eriksen. Højlund er det dyre køb, som har brug for at vise Uniteds fans, at det var penge godt brugt. Noget positivt at tale om og gerne med mål på toppen.

Et indkøb der viser, at ten Hags tid som træner på Old Trafford måske nok kræver tålmodighed, men at fremtiden med unge folk som Højlund er lys.

Mason Mount blev hentet til Old Trafford af samme årsag. En fremtidens mand. I min bog har han hele tiden lignet et fejlcast. Han er en del af midtbanegeneration fra Chelseas akademi, hvor man primært tænker, at de er gjort til stjerner fordi de er englændere. 

Gør Mount til finne og han spiller for Crystal Palace.

Bare lidt mening

ten Hag har brug for i denne urolige tid at træffe hårde beslutninger og bænke Mount, og i stedet spille Eriksen fra start. Det er danskerens evner som chanceskaber, boldmodtager og distributør samt erfaring som netop den rolleindehaver, der bliver brug for de næste runder.

Casemiro er Casemiro og skal rydde op. Bindeledsrollen er Eriksen langt bedre til end Fernandes, der helst skal være den understøttende spillere længere fremme som er lige dele offensiv midtbane og støtteangriber. 

Er det så Mount eller Eriksen, der skal binde det sammen? ten Hag er nødt til at vælge Eriksen her og nu. Og få Højlund til at levere for den lange banes skyld. Hvis altså det der sker i Manchester United lige nu skal give bare lidt mening.

Hvis du kan lide, hvad du læser, så hjælp os meget gerne med at vokse og følg os på twitter og facebook. På den måde kan vi levere endnu flere artikler og øge vores dækning af verdens bedste liga.

The Manager
Logo
Shopping cart