Europa League kan blive Manchester Uniteds redning

Manchester United

Manchester United, logo
Europa League kampen torsdag har pludselig fået en hel anden betydning efter de mange udskudte kampe. Foto: Thanyalak-Chalermarrewong-Dreamstime.com_-1

Dronning Elizabeths død har skabt sorg i Storbritannien. Og som beskrevet andetsteds her på siden har det også skabt et logistisk kaos. I sidste weekend var alle kampe i Premier League udskudt grundet dronningens død, og i den kommende weekend er det tre af de i alt ti kampe, der ikke bliver afviklet. Heriblandt Manchetser United mod Leeds.

Hvis Erik ten Hag efter de første to runder i Premier League gerne have taget imod en udsættelse af en spillerunde for at få mere tid på træningsbanen med sit hold, var det fuldt forståeligt. Der var behov for at analysere og rette til. Særligt efter 4-0 fadæsen mod Brentford. Men nu er situationen en anden. Manchester United har hentet fire sejre i træk og spillet sig tilbage i toppen af Premier League. Og de har gjort det på en sådan maner, hvor man sidder tilbage med følelsen af, at de bare blev bedre og bedre for hver kamp. Dette hold har ikke brug for hvile, de har brug for kampe.

To Premier League kampe på 28 dage

Torsdag i sidste uge tabte de godt nok med 1-0 hjemme mod Real Sociedad i Europa League, men det var en kamp, hvor der blev roteret en smule. Jeg er ret sikker på, at ten Hags plan har været at benytte Europa League og en overkommelig pulje med Sheriff Tiraspol og Omonia som de øvrige hold til at spille sine reserver og holde dem til ilden og sikre bredde i en lang sæson. Men nu kan torsdagens opgør mod Sheriff få en helt anden betydning. 

For med den udskudte kamp i weekenden og de forestående Nations League landskampe, så er Manchester Uniteds næste kamp i Premier League den 2. oktober. 28 dage efter man mødte Arsenal i Premier League og ved den lejlighed vandt med 3-1. Og det er ikke hvilken som helst kamp, der venter, da der er nabokrig mod Manchester City på menuen.

De har allerede besejret Liverpool og Arsenal i denne sæson, men det er næppe forkert at betegne lige netop denne kamp som en foreløbig lakmustest for dette United-hold. 

Manchester United nærmer sig sin idealopstilling

Som nævnt er følelsen, at Manchester United hele tiden bygger på, og at Erik ten Hag er tæt på at have fundet sin idealopstilling. Fra sejren mod Liverpool i tredje spillerunde til sejren mod Arsenal i runde seks var der kun en enkelt udskiftning blandt de startende 11, da nyindkøbet Antony afløste Elanga på den ene kant. Mit bud er, at Casemiro med tiden skal sluses ind som afløser for McTominay og som midtbane kompagnon til Christian Eriksen, og så har vi et United-hold, som det vil komme til at se ud i mange af de store kampe.

Men det kommer til at vare længere end ventet med to udskudte kampe, og derfor kan torsdagens opgør mod Sheriff, der som bekendt ikke spilles i Transnistrien men i Moldova, lige pludselig vise sig langt vigtigere end først antaget.

For vælger ten Hag at stille med flere af profilerne fra start, når der fløjtes op til kamp klokken 18:45, så hænger det formentlig ikke sammen med den lidt sløve start i gruppen, men snarere at han allerede har tankerne på kampen mod Manchester City. For det her er sidste chance for at finpudse nogle detaljer inden storkampen.

De udskudte kampe i Premier League har skabt et problem for Manchester United, som Europa League nu skal være med til at løse. 

The Manager
Logo
Shopping cart