Everton er en spøjs klub, der fortjener et bifald

Foto: Kenny1-Dreamstime.com

Everton FC er en spøjs klub.

På den ene side er The Toffees en 144 år gammel mastodont, der har tonsvis at være stolt af.

Men på den anden side er klubben også et skrøbeligt lille væsen, der konstant slås for sin eksistens i skyggen Liverpool FC.

Alligevel lever Everton, hvad end det er som mastodont eller som David i samme by som Goliath, et relativt stille liv i det engelske medielandskab.

Selvfølgelig er Liverpool Echo dagligt på pletten med stort og småt fra Everton-land, men de store aviser a la The Times og The Guardian synes først sådan for alvor at få øjnene op for Everton, når endnu en drøm er bristet, endnu en pengepung er tømt, og når et nyt eksemplar af et eksistenstruende nedrykningsspøgelse viser sit grimme ansigt.

Hatten af

Og nej, The Manager er ikke bedre selv. Vi er nemlig langt fra at være Liverpool Echo light, og koncentrerer os i stedet, som langt de fleste andre medier, primært om Premier Leagues big six.

Men i dag gør vi en undtagelse, og vi gør det med glæde.

Der er nemlig al mulig grund til at tage hatten af og bukke dybt, ja måske endda hoppe op på kontorstolen og klappe taktfast, af alt det, der pt. foregår i Everton.

Og nej, vi er ikke ude i ‘pas på, mastodonten kommer og æder The Top Flight.’

Vi retter i stedet fokus mod Everton, fordi klubben har en manager, der har fortjent at blive hyldet for sit arbejde.

For da Frank Lampard tilbage i februar måned – efter et år som ledig på bagkant af det smertelige farvel til Chelsea – sagde ja til det job, som Rafa Benitez lige var blevet fyret fra, var Everton nok engang ude i et stormvejr, der var så slemt, at klubben stod til at rykke ud af landets bedste fodboldrække for første gang i 68 år.

Men Everton rykkede som bekendt ikke ud af Premier League. For selvom Lampard overtog en trup af spillere, der ikke matchede kravene til den slags fodbold, Lampard allerhelst vil spille, så lykkedes det alligevel den i dag 44-årige englænder at vende nedrykningsspøgelset ryggen.

Forvandling

Og ja, vi husker alle scenerne, der blev skabt, da det skete.

Men det er så sandelig også værd at huske på, at Lampard siden den aften, som han sidenhen har kaldt “one of the greatest nights of my career” ikke bare har formået at holde gejsten oppe ved hjælp af knyttede musketer-næver, men at Lampard også på blot en sommer har evnet at forvandle holdet, så det i dag, i langt højere grad, danser efter hans pibe.

Man kan se det på banen i åben spil, og man kunne se det så sent som i søndags, hvor Everton vandt 1-0 over West Ham, hvilket godt nok blot var sæsonens første sejr, men samtidig også den femte kamp i træk uden nederlag i Premier League.

Men man kan også spore Lampards forvandling af Everton ved at kaste et blik på den startopstilling, som Lampard gjorde brug af mod David Moyes og co., som i øvrigt ikke bare mangler skarphed, men som også ligner et mandskab, der savner Mark Noble.

Således var blot to af Frank Lampards spillere i lørdagens startopstilling, nemlig Demarai Gray og Anthony Gordon, med i selvsamme, da Lampard debuterede som manager for Everton ude mod Newcastle den 8. februar.

Heste-klap

Og jo, selvfølgelig er der al mulig grund til lige at klappe hesten.

For trods fem kampe på stribe uden nederlag, så er Everton blot nummer 13 med syv point på kontoen i en Premier League, hvor der kun er blevet afviklet syv af i alt 38 spillerunder.

Ikke desto mindre, så befinder Everton sig i dag et langt bedre sted end da Lampard tog over, og den slags forvandlinger skal man huske at tage hatten af for.

Og apropos forvandlingerne i form af nye spillere, så lad os da bare lige slutte af med at tage en hurtig gennemgang, inspireret af lørdagens sejr over West Ham.

For her var James Tarkowski, som Lampard i øvrigt også drømte om at hente til Chelsea, nok engang fremragende i midterforsvaret, det samme var Nathan Patterson og Vitalili Mykolenko ude på de to backs, og på midten skabte Amadou Onana og Idrissa Gana Gueye nok engang en balance, som Gray, Gordon og Neal Maupay kunne nyde godt af oppe i front.

Og nok engang, hatten af for det.

The Manager
Logo
Shopping cart