Everton og flirten med afgrunden

Everton

Det ligner igen sorte skyer over Goodison Park. Kenny1 Dreamstime.com

Efter to gange covid-19 er mit indre vækkeur helt til rotterne. Det bliver kun til få timers nattesøvn, hvorfor jeg ofte står så tidligt op, at jeg kan hjælpe Fanden med at få sko på.

En fast tidlig morgenrutine er naturligvis kaffe samt tjekke flow af nyheder fra Premier League i ro og mag, mens resten af huset stadig sover.

Rygter

Ifølge transferjournalisten Fabrizio Romano, så har Everton Leo Dendoncker på blokken. Belgieren har kun 12 måneder tilbage af sin kontrakt, og kan derfor erhverves for 12 millioner pund. Han kan tilmed spillere flere positioner, hvorfor han på mange måder vil give super god mening som værktøj for Lampard.

Men hvor skal Everton egentlig hen nu? Klubbens fans kan måske få et sukker rush på et transferrygte, men om lidt begynder sæsonen. Og i Evertons nuværende tilstand ligner det igen en sæson på kanten af afgrunden.

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke troede de ville undslippe nedrykning sidste sæson. Frank Lampard havde ikke et overbevisende taktisk koncept – ingen overraskelse der givet hans tid i Chelsea – og levede højt på Richarlisons mål, Gordons fart, Pickford og svineheld, hvis man altså tror på held. Den filosofiske diskussion tager vi en anden dag.

Richarlison er fortid nu. Han stod for knap 25 procent af Evertons mål sidste sæson. Derudover lagde han op til fem. De mål er ikke erstattet. Kenny og Delph – rotationsspillere – har også takket af.

Fakta

Everton har i denne sommer kun hentet en spiller ind. James Tarkowski. En dygtig stopper som på mange måder er vintage Everton. Placeringsstærk, nærkampsdygtig som få, erfaren, stabil og i periferien af landsholdet. Men vi har også set i hans mange sæsoner i Burnley, at trives bedst med lav kæde. Han skal ikke ud at løbe om kap med nogen.

Tarkowski hentes ikke ind til en reserverolle, men som starter. Heraf må vi udlede, at Lampards organisatoriske fokus er på at skabe en solid defensiv blok foran Pickford. Og også en central blok der ikke skal på eventyr.

Højdemeter

Everton har i de seneste fem sæsoner samlet brugt mere end 500 millioner pund på nye spillere. 500 f#”#¤% millioner pund. Det så løfterigt ud med Carlo Ancelotti som træner, men han over alle bjerge, da først Real Madrid ringede. Derefter har det været en stor karrusel, men faktum er, at bortset fra turen op i højderne med Ancelotti, så er Everton et sted i feltet, hvor de må anses som kandidater til nedrykning. Og kvalitetsmæssigt et sted ikke ulig den pakke, som Walter Smith overtog for mange sæsoner siden.

Frem mod den kommende sæson har Everton stort behov for ikke mindst offensive forstærkninger. Når det svinger for Calvert-Lewin, så er han et monster i boksen, men han kræver kvalificeret service. Desuden; tør Lampard og co. satse kun på ham set i lyset af en skadesplaget sidste sæson?

Derudover skrives det, at Everton er i markedet for lande Chelseas Conor Gallagher. En tilgang der vil give mening i lyset af en defensiv blok, der vil stå lavt – Gallagher har et vidunderligt drive i stil med Gordon og kan fra langt nede i banen konvertere en situation til et angreb. Og det kan undre, hvorfor Crystal Palace ikke har gjort forsøg på at købe sidste sæsons lejesvend.

Stregen

Men det ændrer ikke på den aktuelle situation. En ting er rygter. Noget andet er fakta. Faktum er, der blot er hentet én spiller ind. Frem mod en sæson, hvor truppen igen vil testes maksimalt, og have ekstra bevågenhed. Everton fik halvdelen af alle gule kort uddelt for film sidste sæson. Dommerstanden vil uden tvivl have fokus på de blåblusede igen, og deres tendens til at gå efter at vinde skal vi sige hårfine situationer ved at give den lidt Hollywood. Det kan koste afgørende procenter.

Premier League har fejret 30 sæsoners jubilæum, og Everton viser stadig ikke deres fans, hvor de vil hen. Andet end igen flirte med nedrykningsstregen.

The Manager
Logo
Shopping cart