FA Cup: Kan Southampton se frem til bøvl med Blackpool?

Southampton
Foto: Shaun Botterill/Getty Images)

Dette er ikke et spiltips. Det er i bedste fald et forsigtig bud på, hvordan en af de FA Cup-kampe, der spilles i weekenden, i værste fald kan ende.

I hvert fald hvis man er fan af Southampton. Og i særdeleshed hvis man (stadig) tror på, at verdens ældste pokalturnering er stedet, hvor David har det med at slå Goliath.

For det er sådan landet på mange måder ligger, når Southampton tager imod Blackpool hjemme på St. Mary’s lørdag eftermiddag.

En kamp, som bookmakerne på forhånd er overbeviste om vil ende med en stensikker sejr til hjemmeholdet. Men alligevel også en kamp, som mere end en pladder-romantisk iagttager også sagtens kan forestille sig vil ende en choksejr til gæsterne.

Stramt program

For selvom begge mandskaber kæmper for overlevelse i hver deres liga, så synes Nathan Jones’ Premier League-mandskab, at have mere på tallerknen end Mick McCarthy og co. fra The Championship.

Southampton er nemlig fortsat med i Carabao Cuppen, hvor Jones’ mandskab på tirsdag spiller returopgør mod Newcastle på St. James’ Park. Det første møde endte med et 0-1 nederlag på St. Mary’s. Og selvom chancerne for en plads i finalen derfor er mindre end de er store, så lever drømmen stadig.

Og ja, det kan sagtens vise sig at få indflydelse på Jones’ startopstilling mod Blackpool. Det samme kan et kig i bakspejlet.

For med opgaver i både FA Cuppen, Carabao Cuppen og Premier League har Southampton indtil videre spillet hele seks kampe i januar. Læg i øvrigt dertil at Southamptons spillertrup ikke er skadesfri.

Friske ben

Til sammenligning så ankommer Blackpool til St. Mary’s med langt friskere ben i spillerbussen. Faktisk har The Seasiders har blot spillet tre kampe siden nytår, og den senest arbejdsopgave var mod Watford den 14. januar.

Men ikke nok med det; McCarthys mandskab går også ind til kampen mod Southampton med en klippefast tro på egne cup-evner.

For Blackpool har kvalificeret sig til fjerde runde af FA Cuppen ved at sende Premier League-oprykkerne fra Nottingham Forest ud af turneringen. En kamp, der endte hele 4-1 til The Seasiders.

Blackpools mål blev scoret af Ian Poveda, CJ Hamilton og Jerry Yates. Men også af den navnkundige Marvin Akpereogene Paul Edem Ekpiteta. Og alle fire spillere meldes klar til lørdagens kamp.

Mange andre

Hvorvidt Blackpools friske ben og tro på egne cup-evner er nok til at skabe en overraskelse mod travlt optaget Southampton, får vi svar på lørdag eftermiddag.

Her spilles der i øvrigt også et væld af andre opgør, der ligesom det kommende på St. Mary’s sagtens kan karakteriseres som værende et cup-møde mellem David og Goliath.

Således byder dagens kampprogram også på opgør mellem Walsall og Leicester, Accrington Stanley og Leeds United og Fulham og Sunderland.

Men også på mødet mellem Preston North End og Tottenham. For slet ikke at tale om rosinen i pølseenden, nemlig aftenkampen mellem Manchester United og Reading.

God lørdag!

The Manager
Logo
Shopping cart